Cookieinfo

Det Faglige Hus bag storbyggeri ved lufthavnen

Det har taget fire år, før beslutningen er modnet, men nu er Det Faglige Hus parat til at bygge et nyt, 8000 kvadratmeter stort kontorhus i Esbjerg Lufthavn. Masser af nytænkning bag arkitekturen i det nye domicil til 100 millioner kroner.

Det Faglige Hus er på 9 år vokset fra et dusin ansatte til næsten 300 medarbejdere, men hvor mange flere ansatte vil der være brug for i år 2020? Det er de overvejelser, som Det Faglige Hus har gjort i snart 4 år, før man nu har truffet beslutningen om at bygge et nyt kontordomicil ved Esbjerg Lufthavn - som nabo til Jysk Landbrugsrådgivning.

- Vi havde en medlemsfremgang på næsten 10.000 medlemmer om året hen over en årrække, men så kom der lidt afmatning som følge af finanskrise og truende konflikter på arbejdsmarkedet. Nu er vi tilbage på det gamle spor, og selv om vi fortsat ikke tør spå om udviklingen i antallet af medlemmer og dermed også medarbejdere, så går den ikke længere. Nu skal vi i gang med at bygge, siger landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim.

Det Faglige Hus bygger et 8000 kvadratmeter stort kontorhus i 3 etager, hvor der er plads til ikke bare de 170 ansatte, som er beskæftiget i hovedkvarteret i Esbjerg, men en del flere. Projektet er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema, og det er udformet som et kæmpestort Y. "Kløften" i Y'et indrettes som en terrasse.

De 170 Esbjerg-medarbejdere er i dag beskæftiget på 4 adresser, på Mukkerten i Tarp og havneadresserne D. Lauritzensvej 14, Kogade 1 og Parkeston House, og man har beregnet, at der hvert år bruges flere millioner kroner alene på at få logistikken til at fungere mellem de fire adresser. Samtidig vil en fælles adresse for alle også styrke virksomhedskulturen i Det Faglige Hus.

- Når man rekrutterer så meget, som vi gør, kommer der mange folk fra andre fagforbund, advokatfirmaer og offentlige myndigheder med hver sin kultur. De har været dygtige til at omstille sig og gøre tingene på den måde, som vi ønsker det, men det er også vigtigt for os, at kollegerne forstår ideen bag de retningslinjer, som vi arbejder efter, siger Johnny Nim.

Det Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening med a-kasse. Organisationen har i dag næsten 90.000 medlemmer, og målet er at nå 100.000 medlemmer inden oktober næste år, hvor det er 25 år siden, at Johnny Nim etablerede den første af de tre gule fagforeninger i Det Faglige Hus.

Selv om det nye domicil både udvendigt og indvendigt emmer af arkitektonisk nytænkning, bliver bygningen mere fornuftig end fin, og det afspejler hele grundkonceptet i Det Faglige Hus, at tingene ikke må koste mere end nødvendigt. Det er vedtaget, at blandt andet en udvalgt kreds af Esbjerg-virksomheder får mulighed for at byde ved en indbudt licitation.

Det Faglige Hus - Postboks 512 - 6701 Esbjerg - Telefon 75453577 -

facebook trustpilot