Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA

I foråret 2017 indgik Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus en overenskomst for over 900 virksomheder og 15.000 ansatte. Overenskomsten er gældende fra den 17. september 2017 til den 1. marts 2019. 

Læs overenskomsten

Du kan downloade overenskomsten eller bestille overenskomsten, så du får den tilsendt med posten. Den trykte udgave af overenskomsten udleveres kun til medlemmer i Det Faglige Hus.  

Kerneelementerne i aftalen

Her kan du se hovedpunkterne i overenskomsten. I videoen fortæller vi om de vigtigste elementer.

Løn

Mindstelønsoverenskomst med mindstelønninger fra 117 kr. - 141 kr. pr. time afhængig af branche.

Mindstelønstigning på 3,9% på industriområdet i perioden, enkelte brancher højere. Lønstigningen svarer til 2,25 kr. i timen pr. år på industriområdet.

Pension

Pensionsbidrag er fastsat til at stige fra 12,7 til 13,5% i perioden.

Parterne har aftalt, at der i den kommende overenskomstperiode skal findes en overenskomstmæssig løsning på, at en senere tilbagetrækningsalder presser visse medarbejdere.

Tryghed

Beskyttelse mod usaglig opsigelse efter 6 måneder. Denne beskyttelse har de timelønnede først haft efter 12 måneder i den tidligere aftale. Normen på sammenlignelige overenskomster er 9 måneder.

Ret til fratrædelsesgodtgørelser efter 6, 8 og 10 års ansættelse.

Trivsel og kompetencer

Pulje til kurser med fokus på medarbejdertrivsel, herunder arbejdsmiljø og efteruddannelse, til fordeling i de enkelte virksomheder.

Samarbejde

Hverken arbejdsgiver eller arbejdstager kan iværksætte kollektive kampskridt i form af lockout eller strejke. Konflikter skal løses gennem forhandling, mægling og voldgift.

Er du omfattet af overenskomsten med KA?

Er du omfattet af overenskomsten, vil vi gerne høre fra dig, så vi kan give dig den bedste service.

Indtast dine oplysninger

Bliv medlem

Du kan blive medlem uanset om din arbejdsplads har en overenskomst med Arbejdsgiverforeningen KA og Det Faglige Hus eller et helt andet fagforbund. Når du er medlem i Det Faglige hus, får du ikke bare fuld faglig tryghed i din ansættelse, du sparer også mange penge om året.

Læs mere om fordelene ved at være medlem i Det Faglige Hus

Vi tegner også overenskomst på din arbejdsplads

Er du ikke dækket af en overenskomst, og vil du gerne ændre på dette, så kontakt Faglig Hotline.

Vi tegner overenskomst, når de fleste ansatte er medlemmer hos os. Enten i virksomheden som helhed eller i en afgrænset gruppe. Er I fx en gruppe kontoransatte i en produktionsvirksomhed, er det nok, hvis flertallet fra denne gruppe er medlemmer.

Få besøg af Det Faglige Hus

Vi tager gerne ud på din arbejdsplads og taler om de emner, der er relevante for jer.

Læs mere om mulighederne for, at få besøg på din arbejdsplads

Mere information om overenskomster

Læs mere om, hvad en overenskomst er, hvad det betyder, hvis du ikke er dækket af en overenskomst, samt hvad du selv kan gøre for at få en overenskomst på din arbejdsplads.

Læs mere om overenskomster.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter