Find dit firmas smiley på nettet

Arbejdstilsynet har gennem flere år anvendt røde, gule og grønne smileyer til at illustrere status på arbejdsmiljøet på den enkelte arbejdsplads. Nu skal ordningen gøres endnu mere synlig, så alle og enhver kan gå ind og tjekke, hvilken smiley der er tildelt alle virksomheder.

Smiley-søgningen er blevet mulig efter, at Folketinget i april 2022 vedtog at ændre den hidtidige ordning, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards syntes var blevet utidig:

”Arbejdstilsynets grundtilsyn udtages på baggrund af en risikomodel. Det betyder, at virksomheder, som forventes at have styr på arbejdsmiljøet, i mindre omfang får tilsyn og dermed får mulighed for at få en grøn smiley.

Desuden er en smiley udtryk for et øjebliksbillede af arbejdsmiljøet i virksomheden på det tidspunkt, hvor tilsynet gennemføres.”

Mere gennemsigtighed

”Regeringen ønsker derfor at erstatte den nuværende smileyordning med en faktabaseret visningsordning, som omfatter alle virksomheder, der får besøg af Arbejdstilsynet, og som viser Arbejdstilsynets tilsyn og afgørelser til de enkelte virksomheder.

Formålet med den foreslåede visningsordning er at opnå gennemsigtighed i Arbejdstilsynets tilsyn og afgørelser.

Det vil kunne medvirke til at understøtte arbejdsmiljøindsatsen, herunder det forebyggende arbejdsmiljøarbejde, samt motivere virksomheder til at handle på Arbejdstilsynets afgørelser,” sagde beskæftigelsesministeren, da han fremlagde sit lovforslag.

Du kan lave et smiley-tjek her.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9304
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket