Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Selvstændige kan få dagpenge uden forudgående medlemskab af en a-kasse

Hvis du er selvstændig og ikke har været medlem i en a-kasse, kan du nu få dagpenge uden at opfylde kravet om 1 års anciennitet i a-kassen.

Selvstændige erhvervsdrivende, som driver virksomhed som hovedbeskæftigelse, og som ikke er medlem af en a-kasse, får i perioden 14.09.20 – 31.10.20 midlertidigt mulighed for at få ret til dagpenge under visse betingelser pga. coronakrisen.

For at få dagpenge skal du have været omfattet en af Erhvervsministeriets eller Kulturministeriets kompensationsordninger for selvstændige, freelancere eller kunstnere inden for de seneste 2 måneder før ordningernes udløb.

Du skal melde dig ind i a-kassen inden den 31. oktober 2020 og betale 12 måneders kontingent med det samme.

Er du allerede medlem, kan du også få ret til dagpenge uden at have været medlem i 1 år, hvis du betaler forskellen mellem 12 måneders kontingent og det, du allerede har betalt.

Derudover er det et krav, at du er medlem i mindst 1 år fremadrettet.

Vær opmærksom på, at du skal opfylde de almindelige betingelser for ret til dagpenge, herunder bl.a. indkomstkravet og kravet om ophør med drift af selvstændig virksomhed. Se dog nedenfor om forbud mod at holde åbent.

Medregn indkomst optjent i hele 2019

Benytter du dig af muligheden for at blive optaget i a-kassen, kan du ekstraordinært medregne indtægt for hele 2019, når du skal opfyldeindkomstkravet, selvom du har fået indtægten i en periode, hvor du ikke var medlem.

Det gælder også, hvis du allerede opfylder kravet om 1 års medlemskab, men du ikke har været medlem i hele 2019. Vær opmærksom på, at det er et krav, at du forpligter dig til at være medlem i a-kassen 1 år fremadrettet, hvis vi skal medregne hele din indtægt i 2019.

Forbud mod at holde åbent

Er din virksomhed omfattet af et forbud mod at holde åbent pga. corona, kan du få dagpenge i perioden 14.09.20 – 31.10.20, uden at virksomheden skal ophøre.

For at få dagpenge skal du derudover have optjent ret til det, og din virksomheds væsentligste indkomstgrundlag skal være bortfaldet.

Du må ikke modtage støtte fra Erhvervsministeriets kompensationsordning for selvstændige, andre offentlige ordninger, der ikke er iværksat pga. COVID-19, eller private ordninger.

Bliv medlem

Ring til os på tlf. 7020 2064, hvis du ønsker at blive medlem, eller meld dig på hjemmesiden.

Når du er meldt ind, skal du udfylde DFH-297 i MIT detfagligehus for at søge om dagpenge under denne særlige ordning for selvstændige.