Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Arbejderbank bag politisk boykot af Det Faglige Hus

14. april 2014

Vilkårene var aftalt, og alt var på plads, indtil man i Arbejdernes Landsbanks hovedkvarter blev klar over, hvem der var ved at leje 1. salen ovenover banken i Kolding. I Det Faglige Hus kan man kun ryste på hovedet over fremgangsmåden.

Udadtil forsøger Arbejdernes Landsbank at fremstå som en professionel samarbejdspartner overfor alle lønmodtagere. Derfor har man i Det Faglige Hus kun hovedrysten til overs for den politiske boykot, som arbejderbanken praktiserer i Kolding.

Det Faglige Hus har gennem nogen tid været på udkig efter et andet lejemål i Koldings midtby i stedet for de nuværende lokaler i en kontorejendom på adressen Buen 12. Valget faldt på et 172 kvm. stort lejemål på hjørnet af Buen og Jernbanegade, som Danmarks største erhvervsmægler, EDC Poul Erik Bech, skulle udleje for Arbejdernes Landsbank. Banken har filial i hele hjørneejendommens stueetage.

- Vore medarbejdere fra Kolding-afdelingen har været henne at besigtige lokalerne tre gange, og torsdag drog jeg sammen med en medarbejder fra Esbjerg til Kolding og indgik en lejeaftale med mægleren fra Poul Erik Bech. Alle vilkår var på plads, og jeg sagde, at der ville komme folk fra vores it-afdeling til Kolding allerede dagen efter, så vi kan flytte ind så hurtigt som muligt, oplyser Johnny Nim, landsformand i Det Faglige Hus.

Han og kollegaen nåede dog kun ned på p-pladsen, da erhvervsmægleren indhentede dem og sagde, at Arbejdernes Landsbank pludselig ikke ville leje ud alligevel, og at det var en melding fra højeste sted, altså Arbejdernes Landsbanks hovedkvarter i København. Hen på eftermiddagen hed det sig, at banken vil beholde lejemålet til sig selv.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Arbejdernes Landsbank fik kolde fødder, da det gik op for dem, hvem der skulle leje lokalerne og opsætte skilte på begge sider af bygningen. Udadtil vil banken gerne fremstå som en professionel samarbejdspartner, men når det kommer til stykket, afslører de en støvet og konservativ tankegang. Bankens ledelse har nok ikke ville risikere ballade med bankens filialbestyrelse i Kolding, den lokale LO-trojka, når den opdagede, at vi havde fået vort logo på bankens bygning, siger Johnny Nim.

Han understreger, at Det Faglige Hus nok skal holde øje med, at Arbejdernes Landsbank selv kommer til at hænge på huslejen, og at lokalerne ikke udlejes til anden side: - Det vil jo i den grad være bevis for, at bankens ledelse bare er en marionet, og at storaktionærerne blander sig i den daglige drift. Foruden de nævnte fagforeninger, er det i øvrigt kun medlemmer af forbund under LO, FTF og et par stykker mere, som kan købe aktier i banken - også selv om det fremgår af deres hjemmeside, at tilbuddet gælder alle ”Lønmodtagere, der er medlemmer af lønmodtagerorganisationer”. Det næste bliver vel, at de tvinger deres småaktionærer til at sælge deres aktier, når de lige som mange tusinde andre kvitter et LO-forbund til fordel for os, siger Johnny Nim.