Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Det Faglige Hus hjalp Ask til en førtidspension

17. maj 2017

TV2 Fyn har kørt en artikelserie om borgere, der er strandet i ressourceforløb og jobafklaring. En af dem er 45-årige Ask Brømsøe, som med hjælp fra Det Faglige Hus endelig har fået en afklaring på sin situation. 

Lægerne var aldrig i tvivl om Ask Brømsøes uarbejdsdygtighed, men alligevel sendte Nordfyns Kommune den invaliderede tømrer ud i den ene arbejdspraktik efter den anden. Nu har Ask med hjælp fra Det Faglige Hus endelig fået tilkendt en førtidspension, 5 år efter at han måtte opgive sit job.

Den 45-årige Ask Brømsøe har været i fokus på TV2 Fyn i en artikelserie om borgere, der strander i et ressourceforløb eller jobafklaring.

Ask lider af skoliose, en medfødt skævhed i rygsøjlen, som for 5 år siden førte til så store smerter, at han ikke længere kunne passe sit arbejde som tømrer.

Han var igennem forskellige jobprøvninger, og i sommeren 2014 vurderede en læge, at Asks funktionsniveau er så nedsat, at det er urealistisk at tro, at han kan passe et arbejde. Alligevel bliver Ask tilkendt fleksjob og pålagt at søge et job om ugen.

Ask kontakter herefter Det Faglige Hus i februar 2015, og socialrådgiver Charlotte Dalgaard Hansen fra Social Team kommer på sagen. Hun presser konstant på hos kommunen, og i efteråret 2015 får kommunen tilsendt endnu en lægelig udtalelse, der bekræfter vurderingen fra en af hans kolleger fra året før om den stærkt reducerede arbejdsevne. Alligevel sendes Ask i yderligere to arbejdsprøvninger, før Nordfyns Kommune i foråret 2017 tilkender Ask en førtidspension.

- Kommunen har under hele forløbet været venlig og imødekommende, men der skete bare ikke noget i sagen. Det er dog grotesk, at man indhenter lægelige oplysninger, hvis man alligevel ikke vil lytte til dem, siger Charlotte Dalgaard Hansen blandt andet til TV2 Fyn.

Se indslaget fra TV2 Fyn her

Det Faglige Hus råder over 26 socialrådgivere og arbejdsskadekonsulenter, der har specialiseret sig i ressource- og jobafklaringsforløb, fleksjob, førtidspension og arbejdsskadesager. Afdelingen har løbende mellem 2.200 og 2.300 sager. Både antallet af sager og medarbejdere stiger konstant.

Kontakt Social Team i Det Faglige Hus