Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Det Faglige Hus lander i plus 25 millioner

17. marts 2016

Nettotilvækst på over 8.000 medlemmer og konstant fokus på omkostningerne betyder, at Det Faglige Hus slet ikke oplever samme pres som mange andre faglige organisationer. Dette på trods af meget lave kontingentsatser i fagforeningerne, som ikke er steget i de sidste 7 år.

Organisationerne i Det Faglige Hus lander tilsammen med et overskud på 25,3 millioner kr. i 2015, og det er det største nogensinde i organisationens historie. I 2014 var der et samlet overskud på 19,4 millioner kr., heraf 6,1 millioner kr. i a-kassen.

Forklaringen er en nettofremgang i medlemstallet henover året i både fagforening og a-kasse på omkring 8.000, og organisationen tæller pt 111.500 medlemmer.

- Samtidig har vi fortsat blikket rettet mod vores omkostninger, og vi ser konstant på, hvordan vi med it eller organisatoriske ændringer kan øge vores medlemsservice. Naturligvis er der brug for flere medarbejdere, når medlemmerne strømmer ind i det tempo, så vi fik 50 flere kolleger sidste år i fagforening og a-kasse, og antallet nu er oppe på 316, siger direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen.

Det Faglige Hus A-kasse udbetalte i 2015 1,2 milliarder kr. i dagpenge og andre ydelser fra a-kassen. A-kassens egen "omsætning" løb op i 569 millioner kr. Heraf blev de 429 millioner kroner sendt videre til staten som statsbidrag og indbetalinger til ATP. De resterende 140 millioner kr. er det såkaldte administrationsbidrag, altså det beløb, som skal anvendes til a-kassens drift, og som a-kassen selv fastsætter.

Dertil kommer 94 millioner kr. i form af kontingentindtægter fra de 3 fagforeninger. På udgiftssiden tegner personaleomkostninger sig for ca. 127 millioner kr. og er den største enkeltpost. Efter afskrivninger munder regnskaberne som sagt ud i et samlet overskud på 25,3 millioner kroner.

- A-kassen bidrager med den største del, nemlig 19,4 millioner kroner. Heri er der også medtaget en ekstraordinær indtægt på 2,7 millioner kr. fra salget af a-kassens ejendom på Frederiksberg, siger Brian Elsted Hansen.

Både ledelsen og bestyrelserne i a-kassen og fagforeningerne er tilfredse med driftsresultatet for 2015, Landsformand Johnny Nim understreger, at Det Faglige Hus ikke vil være i stand til at generere samme resultat i a-kassen i år. Alene beskæftigelsesreformen vil koste a-kassen ekstra 5 millioner lønkroner, når den er gennemført til sommer, og så venter der yderligere omkostninger som følge af dagpengeforliget.

- For det første har vi sænket kontingentet i a-kassen lidt, og for det andet har vi i 2015 bevidst forsøgt at ruste os til alle de ekstraopgaver, der kommer som følge af de nævnte reformer. Vi er allerede begyndt at ansætte og uddanne medarbejdere til disse opgaver, og de øgede lønomkostninger vil som sagt få mærkbar effekt på økonomien ikke bare vores, men alle landets a-kasser, siger Johnny Nim.

- Men årets gode regnskabsresultat gør da, at vi ser meget fortrøstningsfuldt på fremtiden for Det Faglige Hus. Når det økonomiske fundament er i orden, er det alt andet lige nemmere at leve op til vores målsætning om at fastholde positionen som Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle og samtidig sikre fuld faglig tryghed til medlemmerne.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7545 3577. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter