Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

LG taber landsretssag om mødetillæg

20. maj 2016

Mange danske virksomheder har indført mødetillæg for at motivere de ansatte til at komme på arbejde og dermed bringe sygefraværet ned. Men Lønmodtagernes Garantifond ville ikke godtgøre ansattes mødetillæg efter eksempelvis Vejen-virksomheden Norfoliers konkurs, før Det Faglige Hus rejste en sag ved Østre Landsret.

Både private og offentlige virksomheder har i disse år blikket rettet mod omkostningerne på grund af sygefravær, og der udvikles konstant nye ideer til at motivere de ansatte til kun at melde sig syge, når de er syge.

Et af værktøjerne er indførelsen af et mødetillæg, og mødetillægget var blandt andet en del af lokalaftalen for de 65 medarbejdere i Norfolier Danmark A/S i Vejen, som gik konkurs i november 2012. Mødetillægget udgjorde hele 16,64 kr. i timen og var således en betydelig del af de timelønnedes indtægt.

Fire af de ansatte var medlemmer i Det Faglige Hus, og de stod efter firmaets konkurs til at miste mellem 3.000 og 14.000 kr. før skat, fordi Lønmodtagernes Garantifond (LG) ikke ville godtgøre deres mødetillæg, mens de var fritstillet. Når de ansatte er fritstillet, møder de ikke på arbejde og har derfor ikke ret til mødetillæg, argumenterede LG.

I Det Faglige Hus var man dog af en anden opfattelse:

- Mødetillægget blev indført for at motivere den enkelte til at møde på arbejde. Men når en medarbejder fritstilles, er han eller hun uden indflydelse på, at vedkommende bliver fritstillet.

Under en fritstilling fratager arbejdsgiveren ham ensidigt muligheden for at møde og passe sit arbejde, og derfor må arbejdsgiveren, og i en konkurssituation LG, bære denne risiko, siger chefadvokat i Det Faglige Hus, Martin Bondesen, der førte sagen ved Østre Landsret.

Landsretten var enig: Østre Landsret finder, at formålet med lokalaftaler om mødetillæg handler om at reducere de ansattes fravær mest muligt, og at ordningerne derfor beror på den enkelte medarbejders forhold. De har derfor ret til at få mødetillæg fra LG under en fritstilling som følge af en virksomheds konkurs.

Dommen fører i første omgang kun til efterbetalinger til de fire medlemmer i Det Faglige Hus. Deres cirka 60 tidligere kolleger fra Norfolier Danmark A/S kan dog også rejse et krav overfor LG. Desuden er garantifonden med dommen forpligtet til fremover også at holde lønmodtagere skadesløse i forhold til mødetillæg.

Har du brug for hjælp til din sag?

Er du selv i en situation på dit arbejde, hvor din arbejdsgiver er gået konkurs så kontakt Faglig hjælp og Retssager. Tlf. 7610 9304 eller e-mail faglighotline@detfagligehus.dk, vi har åbent alle hverdage kl. 8-18, fredag til kl. 16.