Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Lydhør beskæftigelsesminister besøgte Det Faglige Hus

10. april 2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen kom emnemæssigt vidt omkring, da han mandag var gæst hos landsformand Johnny Nim i Det Faglige Hus i Esbjerg.

Der blev snakket og lyttet på begge sider af mødebordet, da beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen mandag besøgte Det Faglige Hus og mødtes med landsformand Johnny Nim og nogle af hans medarbejdere.

Parterne nåede vidt omkring under det halvanden time lange møde i Det Faglige Hus’ hovedkontor ved Esbjerg Lufthavn, hvor beskæftigelsesministeren havde følgeskab af borgmesterkandidat Jesper Frost Rasmussen og ministerkollegaen Ulla Tørnæs, der også er folketingskandidat for Venstre i Esbjerg.

Troels Lund Poulsen var blandt andet meget interesseret i at høre om den kollektive, landsdækkende overenskomst, som er indgået mellem Det Faglige Hus og arbejdsgiverforeningen KA. Overenskomsten er omfattet af den danske model og det eneste alternativ til hovedaftalen mellem LO og DA.

Desuden drøftede man nogle af udfordringerne ved de nye dagpengeregler, som for størstedelens vedkommende træder i kraft den 1. juli i år efterfulgt af de sidste den 1. januar 2018.

Bl.a. drøftede man de nye regler for supplerende dagpenge, der træder i kraft ved årsskiftet, som kan gøre det vanskeligere at rekruttere vikarer. Når man har opbrugt retten til supplerende dagpenge og senere arbejder 3 dage i en uge, betyder reglerne, som de er i dag, at man mister retten til supplerende dagpenge i hele ugen.

Fra årsskiftet vil samme situation medføre, at man mister retten til supplerende dagpenge i mindst en hel måned. I den rigtig uheldige situation, hvor de 3 dage er placeret over et månedsskifte, er det 2 måneders supplerende dagpenge, der mistes på baggrund af 3 dages arbejde. Dette vil givetvis mindske motivationen til at tage denne type kortere vikariater for den ledige, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge. 

Endvidere blev der talt om evt. problemstillinger i forhold til arbejdsgangen hos både Arbejdstilsynet og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, det tidligere Arbejdsskadestyrelsen.

- Arbejdsmarkedets Erhvervssikring opleves af mange som både langsommeligt og ineffektivt, ligesom det efterhånden tager adskillige år at få afgjort en sag i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Det er vigtigt med konstant fokus på arbejdsmiljøet, og vi kan heller ikke være bekendt, at det kan tage op til 5-6 år at få afgjort en arbejdsskadesag. Derfor er jeg også glad for, at ministeren var lydhør over for vores input, siger landsformand Johnny Nim.