Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Ny højesteretsadvokat i Det Faglige Hus

9. juni 2017

Det er et år siden, at Martin Bondesen blev udnævnt som chefadvokat i Det Faglige Hus. Nu er den 42-årige advokat også klar til at repræsentere Det Faglige Hus’ medlemmer i Højesteret.

Endnu en advokat i Det Faglige Hus har fået møderet for Højesteret. Denne gang er det chefadvokat Martin Bondesen, der har opnået retten til også at føre sager ved landets højeste domstolsinstans.

I videoen fortæller Martin Bondesen og Johnny Nim, landsformand i Det Faglige Hus, om hvilken betydning udnævnelsen har for Det Faglige Hus, og om det arbejde advokater udfører for medlemmerne.


Martin Bondesen er født og opvokset i Esbjerg, og han var som nyuddannet jurist fra Aarhus ikke i tvivl om, at han ville tilbage til fødebyen. Valget faldt på Det Faglige Hus, og efter 4 år som jurist og advokatfuldmægtig fik han i 2011 sin bestalling som advokat. Året efter fik han møderet for Landsretten.

Da chefadvokat Mikael Marstal sidste år blev udnævnt som juridisk chef og tilknyttet Direktionen i Det Faglige Hus, var der ingen tvivl om, at den nu 42-årige Martin Bondesen skulle efterfølge ham som chef for for et team på 10 advokater og fuldmægtige.

Møderet for Højesteret

For at få møderet for Højesteret skal en advokat kunne dokumentere, at han eller hun er øvet i procedure ved landsretterne i mindst 10 sager. Martin Bondesen har allerede haft 12 af slagsen. Når udnævnelsen først kommer nu, hænger det sammen med, at man også skal have haft møderet for Landsretten i mindst 5 år, før man kan møde for Højesteret.

Med godkendelsen af Martin Bondesen råder Det Faglige Hus nu over 3 advokater til at repræsentere medlemmerne ved Højesteret. De to øvrige er juridisk chef Mikael Marstal og advokat Ulrik Mogensen.

Fører løbende sager for medlemmer

Medarbejderne i Faglig Hjælp og Retssager fører løbende 1.800 sager. Heraf bliver et halvt hundrede hvert år afgjort ved landets byretter, mens 5-10 sager ankes til en af de to landsretter. Lige nu har Det Faglige Hus ingen sager liggende til afgørelse i Højesteret.