Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

SF's majkat er ren populisme

1. maj 2017

Forslaget om at fjerne fradragsretten på kontingenter til gule fagforeninger og forsøde livet for LO-bevægelsen er slet ikke gennemtænkt. Forslaget vil føre til, at endnu flere især yngre lønmodtagere fravælger fagforening og a-kasse.

Majkatten har ikke været så fremmelig de senere år, men i år har SF sluppet denne forsinkede variant af aprilsnaren ud af sækken med et forslag om at fjerne fradragsretten på gule fagforeninger og genindføre fuldt fradrag på kontingenter til de meget dyre organisationer i LO, FTF og AC.

Det siger landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim, der også betegner det som topmålet af naivitet, når SF forsøger at bilde folk ind, at man med skattefradrag og forskelsbehandling kan bremse årtiers medlemsflugt fra især forbundene under LO.

- For det første er forskellen på fagforeningskontingenterne så høj, at det ikke vil flytte alverden. Vi har lige rundet 120.000 medlemmer, og en pæn stor del af disse medlemmer kommer fra især 3F, Metal og HK. For dem betyder en skattebesparelse på 18 kr. intet, når de samtidig sparer op til 450 kr. om måneden på selve kontingentet.

- Det er 1. maj i dag, og man forsøger åbenbart at skubbe til overenskomst-uroen i LO og lefle for den del af fagbevægelsen, der gang på gang træder til med valgbidrag til SF. Forslaget er heller ikke særlig gennemtænkt, for det vil som sagt ikke stoppe medlemsflugten i LO, men blot føre til, at endnu flere især yngre lønmodtagere vrager medlemskab af ikke bare en fagforening, men også a-kassen, siger Johnny Nim.

Johnny Nim har intet imod, at forslaget bringes frem i den politiske debat. Han er stærkt fortørnet over, at blandt andre partiformanden Pia Olsen Dyhr uden videre får lov til at tone frem i medierne og nedgøre det arbejde, som udføres af medarbejderne i Det Faglige Hus.

- Over 40% af lønmodtagerne på det private arbejdsmarked er ikke omfattet af de LO-overenskomster, som SF nu puster op til at være det eneste saliggørende. Det Faglige Hus har netop tegnet en tilsvarende overenskomst med arbejdsgiverforeningen KA, så vi nu også er en del af "den danske model", men vi forsøger ikke at gøre den til religion.

- Vores medlemmer skaber lige så meget værdi til samfundet som alle andre, og hos os møder de en organisation, der tager ansvar for at sikre deres vilkår, uanset om der er overenskomst eller ej på arbejdspladsen.

- Samtidig står vi klar med et stort hold socialrådgivere, arbejdsskadekonsulenter og advokater, hvis folk bliver uarbejdsdygtige på grund af sygdom eller en arbejdsskade. Det kan godt være, at prisen er lav, men det er vores service ikke. Forklaringen kunne måske være, at vi alle sammen bestiller noget, når vi møder ind på kontorerne, siger Johnny Nim.