Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Sværere at få bevilget revalidering

17. november 2014

Det bliver sværere og sværere at få bevilget revalidering. Kontakt Det Faglige Hus, hvis du har brug for hjælp.

Vi har i Social Team gennem årene erfaret, at det bliver mere og mere vanskeligt at få bevilget revalidering.

Vi oplever desværre, at revalidering er under afvikling, da Ankestyrelsen har ændret praksis.

Kommunen skeler ikke længere til, at du ikke kan bestride det job, som du kommer fra. Holdningen er nu, at du skal stille dig til rådighed indenfor et andet arbejdsområde som fx ufaglært kontormedhjælper, parkeringsvagt eller lignende.

Et eksempel herpå er en uddannet frisør, som fik vand-eksem og søgte revalidering. Hun fik afslag, da kommunen vurderede, at hun blot kunne søge job som ufaglært, hvor hun ikke kom i kontakt med vand.

Vi oplever, at det er op til den enkelte kommunes velvillighed, når der skal bevilges revalidering. Nogle kommuner vil gerne bruge revalidering til at hjælpe borgere tilbage til arbejdsmarkedet, mens andre kommuner næsten ikke bevilger revalidering længere.

Rent statistisk er der på landplan sket et drastisk fald i antal bevilgede revalideringsforløb. I 2008 blev der bevilget 24.066 revalideringsforløb, og i 2013 blev der kun bevilget 13.906 forløb.

Kontakt Social Team

Vi anbefaler, at du kontakter Social Team, såfremt du har spørgsmål til revalidering.

Vi kan hjælpe dig med at søge revalidering og være dig behjælpelig med at klage over afgørelsen, såfremt du får et afslag. Du skal dog være opmærksom på, at en klage over en afgørelse om revalidering sjældent fører til en ændret afgørelse i Ankestyrelsen.

I forløbet vil vi også forsøge at hjælpe dig videre og komme med idéer til, hvordan du kommer videre på arbejdsmarkedet med de begrænsninger, som du har i din arbejdsevne.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9305. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter