Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Tilfredshed med øget indsats mod social dumping

13. november 2014

Landsformand Johnny Nim er tilfreds med, at staten nu påtager sig et øget ansvar i kampen mod social dumping, så der ikke snydes med skat, moms eller sikkerheden på de danske arbejdspladser. Men det er i stor udstrækning fortsat arbejdsgiveren der bestemmer, hvor meget eller lidt, de vil betale i løn.

Det Faglige Hus hilser med tilfredshed finanslovsaftalen mellem regeringen, SF og Enhedslisten om at tilføre 120 millioner kroner næste år til bekæmpelse af social dumping velkommen.

- Ingen kan være tjent med, at der snydes med skat, moms og sjuskes med sikkerheden på danske arbejdspladser, og vi har et medansvar for, at der også er ordnede forhold for de ansatte, som kommer fra udlandet.

- Den slags er en myndighedsopgave under Arbejdstilsynet, SKAT og politiet, og det har aldrig været meningen, at repræsentanter for LO-forbund skal fare omkring på eksempelvis byggepladserne som selvbestaltede kontrollører, siger landsformand Johnny Nim.

Med de 120 millioner kr. kan myndighederne fordoble antallet af kontrolbesøg, hvilket også vil øge den præventive effekt betydeligt. Derudover afsættes der 10 millioner kroner ekstra til politiet til at kontrollere udenlandske lastbiler for ulovligt gods.

- Ulovligheder skal stoppes, og vi skal kontrollere, at udenlandske arbejdere har det obligatoriske ID-kort i de brancher, hvor det er gældende. Men man stikker folk blår i øjnene, når man hævder, at staten med de 120 millioner kroner også kan hæve lønniveauet blandt de udenlandske arbejdere. 

- Det vil kræve en lønmodtagerlov med angivelse af en mindsteløn. I dag er vi styret af den danske model, hvor der kun er krav til de virksomheder, der har indgået en overenskomst. Her skal man huske på, at omkring 45 % af de ansatte på det private område ikke er omfattet af en overenskomst men må affinde sig med den løn og de øvrige goder, som de kan forhandle sig frem til med arbejdsgiveren, siger Johnny Nim.

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 7.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 3 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7545 3577. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter