Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Det handler om at tage ansvar for sit liv

Anne Simone Goul Møller fra Faaborg stod og skulle vægte sit liv på ny efter en opsigelse, en skilsmisse og at være blevet mor. Overvejelserne førte ikke bare til en erkendelse af det nødvendige af at skulle stile mod nye mål, men også til at tage ansvaret for at nå disse mål.

Foto: Anne Simone Goul Møller


Rigtig mange lønmodtagere kender det at have en travl hverdag: Udfordringen i at få familielivet til at hænge sammen med arbejdet, at være tilstrækkelig for sine børn, sin partner, vennerne og arbejdet. For 30-årige Anne Simone Goul Møller fra Faaborg blev denne udfordring afløst af en ny udfordring; nemlig at være ledig

Hun flyttede i 2005 til Faaborg sammen med sin daværende mand, og med hjælp fra Det Faglige Hus - a-kasse kom hun i et kursus- og coaching-forløb, som kort efter førte til et job hos tekstilvirksomheden Møller og Co, først som konstruktør og senere i designafdelingen i Vejle. I mellemtiden havde hun også født datteren Emmalee.

Møller og Co. gik konkurs, men Anne Simone var en af de heldige, som kom med over til den nye ejer i en afdeling i Kolding. Men lykken varede kort. På grund af krisen var Anne Simone blot en ud af mange, som blev opsagt i oktober 2010, og samme år gik hun og manden også hver til sit.

Succesfuldt igennem ledighedsperiode

Som ledig præsenterede hun sin a-kasse i Det Faglige Hus for ideen om at etablere egen freelancevirksomhed inden for design. Med særligt branchen og boligplaceringen taget i betragtning havde hun fuld opbakning og sparring fra sin vejleder i Det Faglige Hus A-kasse.

- Så længe din vejleder kan se, at du selv gør en proaktiv indsats, og at dine ønsker har en målsætning, der giver mening, så har jeg kun oplevet en positiv indstilling til mine ønsker om hjælp til at komme succesfuldt igennem denne ledighedsperiode.

- Når du er ledig, kommer du hurtigt ind i et vakuum, hvor du enten ikke får gjort noget som helst og er resignerende, fordi du simpelthen ikke ved, hvordan du skal gribe din situation an. Eller du får sat dig så mange opgaver for, at du dagligt finder dig selv fyldt op af utilstrækkelighed.

Et brancheskift

- Jeg havde ændret mig meget i de 10 år. Jeg var blevet ældre, og jeg var blevet mor. Så jeg tog en snak med min mor, min søster, min nye kæreste og mine venner om, hvordan de oplevede mig, så jeg kunne se mig i et mere nuanceret og i et bredere perspektiv, fortæller Anne Simone, som nu er på vej i et psykologistudium på SDU.

- Jeg blev klar over, at dette her ikke bare handlede om at finde et job, men i ligeså høj grad om at tage sit liv op til revurdering og kigge indad – samt acceptere de sandheder, som man indser, og får øjnene op for i denne proces. For mit vedkommende var det et brancheskift.

Læs flere historier

Læs flere historier, hvor vores medlemmer fortæller, om den hjælp de har fået. 

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 7.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 3 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere