Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvordan får jeg mine dagpenge med til udlandet?

Når du opfylder betingelserne for at få dagpenge med til udlandet, kan du ansøge om et PD U2-dokument. Det er et personligt dokument, der bliver udstedt af a-kassen.

Du skal udfylde en ansøgning for at tage dine danske dagpenge med til et andet EØS-land eller Schweiz. Det er vigtigt, at du søger inden du rejser.

Er der planlagt et tilbud fra dit jobcenter til dig på rejsetidspunktet og 3 måneder frem, skal du tage imod tilbuddet. Det kan få konsekvenser for dine dagpenge, hvis du ikke påbegynder eller afslår et tilbud efter en 'Min Plan'.

Hvis jobcentret har et konkret tilbud til dig, som starter før eller samtidig med afrejsedatoen, kan vi ikke udstede PD U2 - blanketten.

Hvis tilbuddet starter efter den anførte afrejsedato, kan vi kun udstede en PD U2 til og med dagen før, tilbuddet starter.

Opfylder du betingelserne, så sender vi dig en PD U2 med datoer, som er dit bevis for, at du kan få udbetalt danske dagpenge, mens du opholder dig i et andet EØS-land eller Schweiz.

Du skal hver måned indsende et EØS-dagpengekort til os. Det skal udfyldes på samme måde, som hvis du boede i Danmark.

Du skal sørge for, at vi har din ansøgning om PD U2 dokumentet 14 dage før du rejser, for så kan vi nå at udstede dokumentet, før du rejser. Du skal selv tage PD U2 - blanketten med til det udenlandske jobcenter og sørge for, at du bliver tilmeldt hos dem.

Økonomisk støtte til jobsøgning

Hvis du er over 35 år, og vil søge job i et andet EU-land, kan du søge støtte til jobsøgningsudgifter gennem EU-programmet Reactivate.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter