Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

I hvilket land skal jeg være arbejdsløshedsforsikret?

Det er vigtigt, at du er forsikret i det korrekte land, da det har betydning for din ret til at få dagpenge, når du kommer tilbage til Danmark.

Får du arbejde i et andet EØS-land eller Schweiz, skal du som hovedregel arbejdsløshedsforsikres der, hvor du arbejder. Det gælder også, selv om du er grænsearbejder. I nogle lande betaler du automatisk til arbejdsløshedsforsikring via din løn.

Det er vigtigt, at du ikke melder dig ud af a-kassen i Danmark, før du er helt sikker på, at du er blevet omfattet af arbejdsløshedsforsikringen i et andet land.

Får du arbejde uden for EØS-området (dog ikke Færøerne), kan du bevare medlemskabet af a-kassen. Det gælder også, selv om du bliver omfattet af arbejdsløshedssystemet i det andet land uden for EØS-området.

Du kan henvende dig til arbejdsløshedsforsikringsmyndigheden i det andet land og få oplyst, om de modtager arbejdsløshedsforsikringsbidrag fra din arbejdsgiver. Det vil være en god idé at medbringe en lønseddel til myndigheden, så de kan se, hvor du er ansat.

Visse ansættelsesforhold i udlandet giver dig ikke adgang til at blive arbejdsløshedsforsikret. Er du helt sikker på, at du ikke kan blive forsikret i det andet land, kan du forblive medlem af den danske a-kasse. Du skal forsøge at få en skriftlig erklæring fra den udenlandske myndighed om, at du ikke kan blive arbejdsløshedsforsikret. Husk at tage erklæringen med tilbage til Danmark. Du kan altid henvende dig til a-kassen, hvis du er i tvivl om dine forsikringsforhold.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter