Hvor meget ferie har jeg ret til som au pair?

Har du som au pair søgt om opholdstilladelse i Danmark efter den 1. juli  2015, gælder ferielovens særlige regler om samtidighedsferie.

Det betyder, at du kan afholde ferie i takt med, at du optjener den. Arbejder du 6 dage om ugen, optjener du 2,5 feriedage for hver hele måned, du er ansat. Arbejder du 5 dage om ugen, optjener du 2,08 feriedage for hver hele måned, du er ansat. Er du ansat i et helt år, får du således ret til 5 ugers ferie.

Ferien skal aftales skriftligt med værtsfamilien, og familien skal i videst muligt omfang tage hensyn til dine ønsker om feriens placering. Hvis I ikke kan blive enige, kan værtsfamilien med et rimeligt varsel pålægge dig, hvornår du skal holde ferien.

Du kan ikke holde ferie på fridage eller helligdage. Du er omfattet af de almindelige regler om feriehindringer som fx sygdom, der opstår før ferien. Bliver du syg under ferien, gælder reglerne om erstatningsferie.

Under ferien skal du have udbetalt lommepenge som fastsat i au pair-kontrakten samt værdien af kost i henhold til SKATs satser. Derimod skal du ikke have værdien af logi.

Stopper du som au pair, inden du har afholdt din optjente ferie, får du udbetalt de feriedage, du ikke har nået at afholde, og som er optjent inden for de sidste 3 år. Gem derfor de skriftlige aftaler om afholdt ferie, så du kan bevise, hvor mange feriedage du har til gode.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.