Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Kan jeg få udbetalt nogle af mine indefrosne feriepenge?

Ja, du kan nu søge om at få udbetalt feriepenge, som du har optjent i perioden 01.09.19 - 31.03.20.

Det er ikke muligt at søge om delvis udbetaling af de optjente feriepenge i perioden. Din ansøgning vil altså omhandle hele perioden.

Udbetalingen af dine feriepenge bliver ikke modregnet i dine dagpenge eller efterløn eller andre forsørgelsesydelser og offentlige ydelser.

Hvor meget kan jeg få udbetalt?

Din arbejdsgiver skal indberette beløbet til fonden senest den 31. december 2020. Men har din arbejdsgiver allerede indberettet beløbet til fonden, kan du se, hvor mange feriepenge du har opsparet ved Lønmodtagernes Feriemidler ved at følge vores guide (se side 3 i guiden).

Bemærk dog, at beløbet dækker alle 5 ferieuger, og at du kun kan få udbetalt ferie optjent i perioden 01.09.19-31.03.20. 

Hvor søger jeg?

Du kan søge om at få udbetalt feriepengene på Borger.dk.

Hvornår kan jeg søge?

Du kan søge om dine feriepenge nu og indtil den 1. december 2020. Søger du ikke senest den 1. december 2020, bliver feriepengene i fonden, indtil du forlader arbejdsmarkedet.

Skal jeg betale skat?

Alle skal betale skat af feriepengene.

Din arbejdsgiver har beskattet feriepengene, hvis de er indbetalt via Feriekonto eller en anden feriekasse. I andre situationer trækkes der skat, når du får dem udbetalt af fonden.

Når du har bestilt dine feriepenge, får du et brev med en opgørelse af dine feriepenge.  

Hvorfor har jeg indefrosne feriepenge?

I forbindelse med overgangen til den nye ferielov er dine feriepenge, som du har optjent i perioden 01.09.19-31.08.20 blevet indbetalt til en ny fond, Lønmodtagers Feriemidler.

Oprindeligt var det besluttet, at du først fik feriepengene udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Det er dog ændret til, at du nu har mulighed for at få op til 3 ugers ferie udbetalt her i 2020. Det sker i håb om at få gang i økonomien under corona.

Modregning af fondsferiedage

Har du tidligere fået udbetalt fondsferiedage fra fonden, bliver de modregnet i de 3 ugers ferie, som du nu kan søge om.

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.