Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Skal jeg fortsat være medlem, hvis jeg bliver ramt af opholdskravet?

Det kan have alvorlige konsekvenser at melde sig ud af fagforening og a-kasse. Derfor anbefaler vi, at du kontakter os på tlf. 7610 9302 for vejledning, hvis du overvejer at melde dig ud pga. opholdskravet

Ønsker du at melde dig ud, skal du skrive til os - det kan du gøre i MIT detfagligehus.

Hvis du er tæt på at opfylde opholdskravet, kan det være en god ide at blive i a-kassen for at undgå at miste den anciennitet, som du har optjent

Vælger du at melde dig ud af a-kassen, kan du med fordel melde dig ind igen mindst 1 år inden, du forventer at opfylde opholdskravet.

Ønsker du at melde dig ud, skal du skrive til os - det kan du gøre i MIT detfagligehus.

Kontingent kan ikke tilbagebetales

Det fremgår af loven, at du desværre ikke kan få tilbagebetalt dit kontingent til a-kassen, selvom opholdskravet betyder, at du i øjeblikket ikke kan få ret til dagpenge.

Medlem i fagforeningen

Vi anbefaler, at du altid fortsætter dit medlemskab i fagforeningen, når dine ansættelsesvilkår er omfattet af dansk lovgivning, så du bevarer din ret til faglig hjælp i dit job - fx ved opsigelse, bortvisning, manglende løn eller ændringer i dine ansættelsesvilkår.

Medlemskab af fagforeningen koster kun 69 kr. om måneden.