Har jeg krav på løn, når mit praktiksted holder ferielukket efter den nye ferielov?

Vælger din arbejdsgiver at holde kollektiv ferielukket, skal din arbejdsgiver sørge for, at du gemmer ferie, hvis du har optjent ferie. 

Har du ikke optjent ferie, er der fortsat særlige ferieregler for elever under Erhvervsuddannelse i den nye ferielov, der gælder fra den 1. september 2020.

Som elev får du et antal feriedage tildelt i den udstrækning, at du ikke har optjent ferie.

Antallet af feriedage, som du får tildelt i dit første ferieår som elev, afhænger af, hvornår du bliver ansat i ferieåret 
01.09 - 31.08. 

Ansat i perioden 1. september - 31. oktober

Ansættes du som elev i de 2 første måneder af ferieåret, dvs. i perioden 01.09-31.10, har du ret til 5 ugers ferie med løn med det samme, og derfor skal din arbejdsgiver gemme ferie til en evt. kollektiv ferielukning.

Ansat i perioden 1. november - 30. april

Er du ansat som elev i perioden 01.11 - 30.04, har du krav på løn i op til 1 uge, hvis dit praktiksted holder kollektivt ferielukket i perioden 01.11 -30.04, dvs. inden den periode, hvor du skal holde din sommerferie (hovedferie).

Du har også ret til 3 ugers hovedferie med løn i hovedferieperioden, der løber fra den 01.05-30.09. Vælger din arbejdsgiver at holde ferielukket i hovedferieperioden, skal din arbejdsgiver gemme ferie til det.

Ansat i perioden 1. maj - 30. juni

Du har ret til 3 ugers betalt sommerferie (hovedferie), som du kan holde i hovedferieperioden, hvis du bliver ansat som elev i perioden 01.05.-30.06.

Vælger din arbejdsgiver at holde kollektiv ferielukket i hovedferieperioden 01.05.-30.09, skal din arbejdsgiver gemme ferie til det.

Ansat i perioden 1. juli – 31. august

Bliver du ansat som elev i perioden den 01.07 - 31.08., optjener du i juli og august 2,08 feriedag pr. måned, som du kan holde i måneden efter, at du har optjent ferien. Det vil sige, at ferien optjent i juli kan holdes i august.

Da du har optjent ferien, kan du aftale med din arbejdsgiver, at du holder disse ferie optjent i de 2 måneder på  forskud – i alt 4,16 feriedage - hvis der er kollektiv ferielukket, inden det nye ferieår starter den 1. september.

Ferie på forskud

Som noget nyt har du mulighed for at aftale med din arbejdsgiver, at du holder ferie på forskud , som du optjener i løbet af det pågældende ferieår.  

De efterfølgende ferieår

Der starter et nyt ferieår hver den 1. september.

Som elev får du tildelt 5 ugers ferie i de 2 efterfølgende ferieafholdelsesperioder, hvor du er startet som elev.  

Læs også om gratis fagforening og a-kasse til studerende.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.