Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvordan vurderer a-kassen længden af min uddannelse?

For at du kan få ret til dagpenge som nyuddannet og fritages for at betale kontingent, når du er under uddannelse, skal uddannelsen faktisk have varet 18 måneder.

Det er ikke nok, at uddannelsen er normeret til at vare 18 måneder.

Når vi ser på, hvor lang uddannelsen er, tæller vi hvor mange måneder og dage, den har varet.

Afslutning af uddannelse

Din uddannelse er som hovedregel først slut, når du ikke længere har aktiviteter i forbindelse med studiet, og den sidste karakter er givet.

Det kan også være datoen på dit eksamensbevis, der er datoen for, hvornår vi betragter din uddannelse som afsluttet.

Afslutter du din uddannelse med et speciale, som du ikke senere skal forsvare, bør du kontakte os i god tid, inden du afleverer specialet.

Eksempel:

Du deltager i en uddannelse, der er normeret til 1½ år. Du starter den 17. august 2015 og slutter den 20. januar 2017.

Den 20. januar 2017 er den dato, der står på dit eksamensbevis. Det betyder, at din uddannelse kun har varet 17 måneder og 5 dage.

Det er altså mindre end 18 måneder, og du vil ikke kunne optages som nyuddannet i a-kassen alene på baggrund af den uddannelse, ligesom du heller ikke kan fritages for at betale kontingent til a-kassen.

Nye regler fra 2017

Når den nye dagpengeaftale træder i kraft den 1. januar 2017, bliver reglerne for en uddannelses faktiske varighed ændret. Det betyder blandt andet, at du herefter kan få ret til dagpenge, selvom uddannelsen er kortere end de 18 måneder.

Læs mere om de nye regler i a-kassen for dig under uddannelse.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9302 inden kl. 18:00.