Hvornår skal jeg senest søge om feriedagpenge?

Vi skal modtage din ansøgning om feriedagpenge senest den 31. januar 2022 for ferie, som du har holdt i perioden 01.09.20-31.12.21. Ellers falder retten til feriedagpenge væk.

Vi sætter dine feriedagpenge ind på din NemKonto ugen inden feriestart. Det kræver dog, at vi har modtaget din ansøgning om feriedagpenge 1 måned inden, du starter ferien. I andre tilfælde udbetaler vi til dig hurtigst muligt.

Du optjener feriedagpenge løbende månedsvis på baggrund af udbetalte dagpenge, feriedagpenge og barselsdagpenge. Har du optjent feriedagpenge, vil det fremgå af MIT detfagligehus. Her kan du følge med i, hvor mange dage du har optjent, brugt og tilbage. Du vil ikke modtage en optjeningsmeddelelse om det.

Har du optjent ferie hos en arbejdsgiver?

Hvis du har optjent feriepenge hos en arbejdsgiver, skal du som hovedregel bruge dem først. Det mest fordelagtige tidspunkt at søge om feriedagpenge er derfor typisk i januar, da antallet af dine optjente feriedage hos en arbejdsgiver er lavest her.

Vær opmærksom på, at hvis du tidligere har søgt om feriedagpenge og fået afslag pga. egen optjente feriepenge, kan du måske få det godkendt, hvis du søger for den samme ferieperiode igen i januar. 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9303 inden kl. 16:00.