Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Feriedagpenge

Her kan du læse om feriedagpenge. Du kan læse om, hvordan du optjener ret til dem, hvilke betingelser der gælder, og hvordan du får dem udbetalt. Hvis du har feriedage til gode hos en arbejdsgiver, skal du som hovedregel holde dem først. 

Vi beregner dine feriedagpenge af dagpenge, EØS-dagpenge og feriedagpenge, som du har fået fra a-kassen. Ligesom vi også beregner dem af de barselsdagpenge, du har fået fra Udbetaling Danmark, hvis du har været på barsel.

Du optjener ikke feriedagpenge, når du modtager sygedagpenge. I stedet har du muligvis ret til sygeferiegodtgørelse

Ny ferielov

Læs også om reglerne for feriedagpenge i forbindelse med overgangen til den nye ferielov, som træder i kraft 1. september 2020. 

Brev om feriedagpenge i din postkasse

Du får et brev fra os i løbet af marts eller april, inden ferieperioden 01.05.20-31.08.20 starter. I brevet står der, hvor mange dage med ret til feriedagpenge, du har optjent til brug i perioden. Du finder brevet i din postkasse i MIT detfagligehus.

Du kan højest få 16,6 dage med feriedagpenge i perioden 01.05.20-31.08.20. Feriedagpengene bliver beregnet af det beløb, som du har fået udbetalt i 2019.

Har du endnu ikke søgt om dine feriedagpenge for ferie afholdt i ferieåret 2019/2020, der udløber den 30. april 2020, skal du være opmærksom på, at fristen for at søge om feriedagpenge er den 31. maj 2020. 

Har du meldt dig ud, skal du søge om dine feriedagpenge igennem din nuværende a-kasse.

Sats for feriedagpenge

Læs mere om satsen for feriedagpenge.

Udbetaling af feriedagpenge

Du kan nemt og hurtigt søge om dine feriedagpenge i MIT detfagligehus.

Feriedagpengene kan tidligst udbetales 1 uge før ferien, men kun hvis vi har modtaget ansøgningen senest en måned før feriens start. Hvis vi modtager din ansøgning senere, så udbetaler vi hurtigst muligt.

Feriepenge fra en arbejdsgiver skal afvikles først

Hvis du har optjent feriepenge fra din nuværende eller tidligere arbejdsgiver, skal du som hovedregel bruge dem først.

Fremryk op til 5 feriedage pga. corona-krisen

Hvis du opfylder betingelserne for det, har du mulighed for at fremrykke op til 5 feriedage med feriedagpenge fra det nye ferieår 01.05.20-31.08.20, hvis du ikke har andre muligheder for at holde fri.

Muligheden for dette er indført i forbindelse med ordningen om lønkompensation, der gælder i coronakrisenHer kan din arbejdsgiver få lønkompensation i perioden 09.03.20-09.06.20, hvis han sender dig hjem med løn. Du kan dog ikke få løn for 5 arbejdsdage i perioden. De 5 dage reduceres forholdsmæssigt ved en kortere periode end 3 måneder.

I de 5 dage kan du i stedet for vælge at holde ferie, afspadsering eller anden opsparet frihed. Du kan også aftale med din arbejdsgiver at holde opsparet frihed på forhånd, selvom du først optjener fx feriedage eller omsorgsdage på et senere tidspunkt. Hvis du ikke har opsparet noget ferie eller lignende, kan du vælge at holde tjenestefri uden løn.

Du har også mulighed for at fremrykke op til 5 feriedage, som du har optjent til den nye ferieperiode, som starter den 1. maj 2020. Det gælder også op til 5 feriedage med feriedagpenge, hvis du ikke har andre muligheder for at holde fri.

Vælger du at gøre dette, vil de feriedage, som du holder forud for den 1. maj 2020, stadig indgå i opgørelsen af antal dage med feriedagpenge efter den 1. maj 2020, dvs. i ferieperioden 01.05.20 - 31.08.20.

Kontakt os på tlf. 7610 9303 eller skriv til os i MIT detfagligehus, hvis du har brug for at få udbetalt feriedagpenge før tid efter denne ordning. 

Sådan får du ret til feriedagpenge

Feriedagpenge er ikke en ret, du har, ligesom feriepenge fra din arbejdsgiver er det. De kan kun blive udbetalt til dig, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Du skal have ret til dagpenge.
 • Du skal holde ferie.
 • Du skal være lønmodtager eller ledig.
 • Inden ferien skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Inden ferien skal du bo og opholde dig i Danmark.

Hvis du er ledig, skal du:

 • være tilmeldt som arbejdssøgende på jobcentret.
 • give os besked om ferien senest på feriens første dag. 
 • give jobcentret besked om ferien 14 dage før feriens start.

Du kan kun optjene ret til feriedagpenge i perioder, hvor du er medlem af en dansk a-kasse.

I udgangspunktet kan du ikke få både feriedagpenge og andre indtægter til den samme ferie. Hvis du har optjent mere end 25 dage tilsammen med feriepenge og feriedagpenge, kan du muligvis få udbetalt begge dele nogle af dagene.

Der gælder også andre betingelser, som du skal opfylde, før du kan få udbetalt feriedagpenge. Det gør der fordi, reglerne hænger nøje sammen med reglerne om ret til dagpenge. Vi tager specifikt stilling til, om du har ret til feriedagpenge, når vi kender din situation.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303.

 • Tag familie og venner med på en billig ferie

  Se ferietilbud
 • Er du kommet i job? Så husk at give os besked

  Kontakt os