Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Feriedagpenge

Her kan du læse om feriedagpenge. Du kan læse om, hvordan du optjener ret til dem, hvilke betingelser der gælder, og hvordan du får dem udbetalt. Hvis du har feriedage til gode hos en arbejdsgiver, skal du som hovedregel holde dem først. 

Vi beregner dine feriedagpenge af dagpenge, EØS-dagpenge og feriedagpenge, som du har fået fra a-kassen. Ligesom vi også beregner dem af de barselsdagpenge, du har fået fra Udbetaling Danmark.

Du optjener ikke feriedagpenge, når du modtager sygedagpenge. I stedet har du muligvis ret til sygeferiegodtgørelse

Husk også at din ret til feriedagpenge afhænger af, at du opfylder et opholdskrav.

Brev om feriedagpenge i din postkasse

Du får et brev fra os i løbet af marts, inden ferieåret starter. I brevet står der, hvor mange dage med ret til feriedagpenge, du har optjent. Du finder brevet i din postkasse i MIT detfagligehus.

Du kan højest få 25 dage med feriedagpenge i et ferieår. Feriedagpengene bliver beregnet af det beløb, som du har fået udbetalt i optjeningsåret, der er kalenderåret forud for det efterfølgende ferieår. Har du fx optjent retten i 2018, kan du få feriedagpenge i ferieåret 2019/2020, der starter den 1. maj 2019.

Har du endnu ikke søgt om dine feriedagpenge for ferie afholdt i ferieåret 2018/2019, der udløber den 30. april 2019, skal du være opmærksom på, at fristen for at søge om feriedagpenge er den 31. maj 2019. 

Læs mere om satsen for feriedagpenge.

Har du meldt dig ud, skal du søge om dine feriedagpenge igennem din nuværende a-kasse.

Udbetaling af feriedagpenge

Du kan nemt og hurtigt søge om dine feriedagpenge i MIT detfagligehus.

Feriedagpengene kan tidligst udbetales 1 uge før ferien, men kun hvis vi har modtaget ansøgningen senest en måned før feriens start. Hvis vi modtager din ansøgning senere, så udbetaler vi hurtigst muligt.

Feriepenge fra en arbejdsgiver skal afvikles først

Hvis du har optjent feriepenge fra din nuværende eller tidligere arbejdsgiver, skal du som hovedregel bruge dem først.

Sådan får du ret til feriedagpenge

Feriedagpenge er ikke en ret, du har, ligesom feriepenge fra din arbejdsgiver er det. De kan kun blive udbetalt til dig, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Du skal have ret til dagpenge.
 • Du skal holde ferie.
 • Du skal være lønmodtager eller ledig.
 • Inden ferien skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Inden ferien skal du bo og opholde dig i Danmark.

Hvis du er ledig, skal du:

 • være tilmeldt som arbejdssøgende på jobcentret.
 • give os besked om ferien senest på feriens første dag. 
 • give jobcentret besked om ferien 14 dage før feriens start.

Du kan kun optjene ret til feriedagpenge i perioder, hvor du er medlem af en dansk a-kasse.

I udgangspunktet kan du ikke få både feriedagpenge og andre indtægter til den samme ferie. Hvis du har optjent mere end 25 dage tilsammen med feriepenge og feriedagpenge, kan du muligvis få udbetalt begge dele nogle af dagene.

Der gælder også andre betingelser, som du skal opfylde, før du kan få udbetalt feriedagpenge. Det gør der fordi, reglerne hænger nøje sammen med reglerne om ret til dagpenge. Vi tager specifikt stilling til, om du har ret til feriedagpenge, når vi kender din situation.

Ny ferielov

Læs også om reglerne for feriedagpenge i forbindelse med overgangen til den nye ferielov, som træder i kraft 1. september 2020 

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter
 • Er du kommet i job? Så husk at give os besked

  Kontakt os
 • Tag familie og venner med på en billig ferie

  Se ferietilbud