Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Feriedagpenge

Her kan du læse om feriedagpenge. Du kan læse om, hvordan du optjener ret til dem, hvilke betingelser der gælder, og hvordan du får dem udbetalt. Hvis du har feriedage til gode hos en arbejdsgiver, skal du som hovedregel holde dem først. 

Vi beregner dine feriedagpenge af dagpenge (EØS-dagpenge) og feriedagpenge, som du har fået fra a-kassen. Ligesom vi også beregner dem af de barselsdagpenge, du har fået.

Du optjener ikke feriedagpenge, når du modtager sygedagpenge. I stedet har du muligvis ret til sygeferiegodtgørelse

Feriedagpenge til udbetaling i perioden 01.05.20 - 31.08.20

Hvis du har optjent feriedagpenge, som du kan bruge i ferieperioden 01.05.20-31.08.20, så har du modtaget et brev om det. I brevet står der, hvor mange dage med ret til feriedagpenge, du har optjent. Vi har sendt brevet i april til din postkasse i MIT detfagligehus.

Du kan højest få 16,6 dage med feriedagpenge i perioden 01.05.20-31.08.20. Feriedagpengene bliver beregnet af det beløb, som du har fået udbetalt i 2019.

Bemærk at der er tale om en kort ferieperiode, fordi der er tale om en overgangsperiode til den nye ferielov, som træder i kraft den 1. september 2020.

Du skal søge om feriedagpenge senest den 31. maj 2021 for ferie, som du holder i perioden. Søger du senere, mister du retten til dem. Du kan ikke overføre feriedagpengene til næste ferieår.

Feriedagpenge til udbetaling fra den 1. september – ny ferielov

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft, og det vil sige, at vi går fra at holde forskudt ferie til samtidighedsferieDet betyder, at du holder ferie i samme ferieår, som du optjener feriedagpenge. Dog har du 4 måneder ekstra til at holde ferien.

Ferieåret, hvor du optjener ferie, er i perioden 01.09 - 31.08 (12 måneder), mens perioden, hvor du kan holde ferien, er 01.09 - 31.12 året efter (16 måneder).

For hver måned i ferieåret optjener du 2,08 dage med feriedagpenge. Dagene reduceres dog, hvis du i måneden får udbetalt dagpenge, feriedagpenge og barselsdagpenge for mindre end fuld tid.

Du kan maksimalt optjene 25 dage med feriedagpenge pr. ferieår.

Der vil komme en digital løsning, hvor du løbende kan følge med i, hvor mange dage du har optjent.

Hvis du ikke har optjent tilstrækkelige dage med feriedagpenge på det tidspunkt, hvor du gerne vil holde ferie, kan du stadig godt holde ferien. Du kan bare først få udbetalt feriedagpenge for ferien senere, når/og hvis du har optjent dagene til det.

Du skal søge om feriedagpenge senest den 31. januar det følgende ferieår. Dvs. den 31. januar 2022 for ferie, som du har holdt i perioden 01.09.20-31.12.21. Søger du senere, mister du retten til dem. Du kan ikke overføre feriedagpengene til næste ferieår.

Sats for feriedagpenge

Læs mere om satsen for feriedagpenge.

Udbetaling af feriedagpenge

Du kan nemt og hurtigt søge om dine feriedagpenge i MIT detfagligehus.

Feriedagpengene kan tidligst udbetales 1 uge før ferien, men kun hvis vi har modtaget ansøgningen senest en måned før feriens start. Hvis vi modtager din ansøgning senere, så udbetaler vi hurtigst muligt.

Er du ikke medlem hos os længere, skal du søge om dine feriedagpenge igennem din nye a-kasse.

Feriepenge fra en arbejdsgiver skal afvikles først

Hvis du har optjent feriepenge fra din nuværende eller tidligere arbejdsgiver, skal du som hovedregel bruge dem først.

Fondsferiedage

Kontakt os, hvis du har været i arbejde i perioden 01.09.19-31.12.19 og har optjent fondsferiedage, som du ønsker at få udbetalt, så vi kan vejlede dig om dine rettigheder i forehold til feriedagpenge.

Bemærk fx, at det ikke er et krav, at du får udbetalt dine fondsferiedage, hvis det økonomisk bedre kan betale sig for dig at få udbetalt feriedagpenge.

Fremrykkede feriedage pga. corona

Hvis du har fået fremrykket nogle dage med feriedagpenge i forbindelse med lønkompensation, fordi du har været hjemsendt under corona, så skal du være opmærksom på, at dagene stadig indgår i opgørelsen af antal dage med feriedagpenge i ferieperioden 01.05.20 - 31.08.20, selvom du har holdt dem inden den 1. maj 2020.  

Sådan får du ret til feriedagpenge

Feriedagpenge er ikke en ret, du har, ligesom feriepenge fra din arbejdsgiver er det. De kan kun blive udbetalt til dig, hvis du opfylder disse betingelser:

 • Du skal have ret til dagpenge.
 • Du skal holde ferie.
 • Du skal være lønmodtager eller ledig.
 • Inden ferien skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Inden ferien skal du bo og opholde dig i Danmark.

Hvis du er ledig, skal du:

 • være tilmeldt som arbejdssøgende på jobcentret.
 • give os og jobcentret besked om ferien senest på feriens første dag. Giv besked hurtigst muligt 

Du kan kun optjene ret til feriedagpenge i perioder, hvor du er medlem af en dansk a-kasse.

I udgangspunktet kan du ikke få både feriedagpenge og andre indtægter til den samme ferie. Hvis du har optjent mere end 16,6 dage/25 dage tilsammen med feriepenge og feriedagpenge, kan du muligvis få udbetalt begge dele nogle af dagene.

Der gælder også andre betingelser, som du skal opfylde, før du kan få udbetalt feriedagpenge. Det gør der fordi, reglerne hænger nøje sammen med reglerne om ret til dagpenge. Vi tager specifikt stilling til, om du har ret til feriedagpenge, når vi kender din situation.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303.

 • Er du kommet i job? Så husk at give os besked

  Kontakt os
 • Tag familie og venner med på en billig ferie

  Se ferietilbud