Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Feriefridage – også omtalt som 6. ferieuge

Mange tror, at der er lovgivet om feriefridage. Men det er ikke tilfældet.

Du har derfor kun ret til feriefridage, hvis det er aftalt med din arbejdsgiver. Aftalen kan fremgå af din ansættelseskontrakt eller en personalehåndbog. Du kan også være ansat efter en overenskomst, der giver ret til feriefridage.

Der er mange forskellige regler om feriefridage, fordi der ikke er lovgivet om dem. Derfor er det heller ikke alle ansatte, der får feriefridage.

De fleste overenskomster giver ret til 5 feriefridage pr. år efter 9 måneders ansættelse. Det varierer om feriefridagene følger kalenderåret eller ferieåret.

Kan du ikke nå at holde dine feriefridage, giver nogle overenskomster mulighed for, at du kan få dem udbetalt. Det kan også være aftalt, at du har ret til at få erstattet en feriefridag, hvis du ikke kan holde den pga. sygdom.

Den nye ferielov

Feriefridage er ikke omfattet af ferieloven, men afhænger af, hvilken aftale du har indgået med din arbejdsgiver.

Aftalen kan fremgå af din kontrakt, en personalehåndbog eller en gældende overenskomst.

Du vil stadig være omfattet af din aftale, og den vil beskrive, hvordan feriefridage håndteres efter den 1. september 2020, hvor den nye ferielov træder i kraft.

I tvivl?

Er du usikker på, om du har ret til feriefridage, eller hvilke regler der gælder for dig, så send os en kopi af din ansættelseskontrakt og lad os undersøge det for dig.

Er der en personalehåndbog på din arbejdsplads, så husk også at tjekke den.

Læs om Hjælp fra Faglig afdeling.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.