Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Personalehåndbog

Personalehåndbog, medarbejderhåndbog eller personalepolitik. Navnet varierer, men på mange arbejdspladser er ansættelseskontrakten suppleret af ekstra regler. Vi har valgt at holde os til udtrykket personalehåndbog.

Hvad står der i en personalehåndbog?

Mange arbejdsgivere supplerer ansættelseskontrakten og/eller overenskomsten med en personalehåndbog, som beskriver de særlige forhold, der gælder på netop denne arbejdsplads. Fx hvilke rettigheder og pligter, der gælder for dig.

Din arbejdsgiver har ret til at fastsætte regler om, hvordan du skal udføre dit arbejde. Fx om du må have din private mobiltelefon tændt i arbejdstiden.

Din arbejdsgiver har nemlig krav på, at du arbejder effektivt i det tidsrum, du får løn for at være på arbejdspladsen..

Det præcise indhold afhænger af formålet med personalehåndbogen. Ofte kan du dog finde oplysninger om:

Gem en kopi

Personalehåndbogen kan altså indeholde vigtige regler og rettigheder for dig som lønmodtager. Gem derfor altid et opdateret eksemplar af håndbogen derhjemme.

Ændringer

Det er vigtigt, at du holder øje med, om der sker ændringer i personalehåndbogen. Hvis ændringerne forringer dine vilkår, skal du straks protestere til din arbejdsgiver.

Kontakt os, hvis din arbejdsgiver fastholder ændringerne.

Se også Hjælp fra Faglig afdeling.

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9304 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter