Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Pas på med sociale medier på jobbet

Din arbejdsgiver kan fastsætte regler for brugen af sociale medier i arbejdstiden og fx helt forbyde dig at besøge Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Snapchat og alle de andre.

Brug derfor kun sociale medier i arbejdstiden, hvis du har en klar aftale med din arbejdsgiver om, at det er tilladt samt hvor meget tid, du må bruge.

Når du bevæger dig rundt på de sociale medier, så lad være med at udtale dig negativt om arbejdspladsen, chefen og kollegerne. Uanset om du er online på arbejde eller hjemmefra.

Kan din arbejdsgiver eller dine kolleger misforstå dit indlæg eller opfatte det negativt? Så undlad at skrive det.

Vi har set flere eksempler på, at udtalelser på sociale medier, der handler om en arbejdsplads, får konsekvenser for ansættelsen.

Tænk over, at måden du skriver på, kan påvirke dit arbejdsliv, også i forhold til et senere jobskifte:

  • Er det smart at lægge billedet fra julefrokosten online?
  • Kan du også om 2 år stå inde for det, du er ved at skrive?

Skifter du arbejde, så vær opmærksom på, hvem der "ejer" dine venner og forbindelser på de sociale medier. Der mangler retspraksis på området, men pas særligt på i forhold til kunder, leverandører og lignende. Især hvis du er omfattet af en kundeklausul eller en konkurrenceklausul.

Er du ikke omfattet af en klausul, så husk at markedsføringsloven altid gælder.

Andre former for kontrol

Din arbejdsgiver kan også kontrollere dig via fx adgangskontrol, GPS- eller tv-overvågning, aflytning, kontrol af e-mails og internet samt alkohol- og narkotikatests.

Se også Hjælp fra faglig afdeling.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter