Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Klausuler aftalt før 2016

Der findes flere typer klausuler på arbejdsmarkedet. Har du indgået en klausul med din arbejdsgiver, skal du være opmærksom på, at der skelnes mellem klausuler indgået før og efter den 1. januar 2016.

Vi forklarer her reglerne for klausuler, der er aftalt før den 1. januar 2016. Har du indgået en aftale med din arbejdsgiver efter denne dato, gælder reglerne for klausuler aftalt den 1. januar 2016 og senere.

Jobklausuler

Jobklausuler begrænser dine jobmuligheder, fordi din arbejdsgiver aftaler med andre virksomheder, at de ikke må ansætte dig.

Medarbejderklausuler

Medarbejderklausuler begrænser dine jobmuligheder, fordi din arbejdsgiver aftaler med andre ansatte, at de ikke må "tage dig med", hvis de skifter job eller bliver selvstændige.

Konkurrenceklausuler

Konkurrenceklausuler forhindrer dig i at konkurrere med din nuværende arbejdsgiver. Du kan derfor ikke skifte job til en konkurrent eller starte egen konkurrerende virksomhed.

Kundeklausuler

Kundeklausuler forhindrer dig i at have erhvervsmæssig kontakt med kunder, leverandører, forretningsforbindelser mv. i en periode, efter du er fratrådt. Du kan derfor ikke blive ansat hos disse, eller på anden vis arbejde for dem. 

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9304 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter