Klausuler aftalt før 2016

Der findes flere typer klausuler på arbejdsmarkedet. Har du indgået en klausul med din arbejdsgiver, skal du være opmærksom på, at der skelnes mellem klausuler indgået før og efter den 1. januar 2016.

Vi forklarer her reglerne for klausuler, der er aftalt før den 1. januar 2016. Har du indgået en aftale med din arbejdsgiver efter denne dato, gælder reglerne for klausuler aftalt den 1. januar 2016 og senere.

Jobklausuler

Jobklausuler begrænser dine jobmuligheder, fordi din arbejdsgiver aftaler med andre virksomheder, at de ikke må ansætte dig.

Medarbejderklausuler

Medarbejderklausuler begrænser dine jobmuligheder, fordi din arbejdsgiver aftaler med andre ansatte, at de ikke må "tage dig med", hvis de skifter job eller bliver selvstændige.

Konkurrenceklausuler

Konkurrenceklausuler forhindrer dig i at konkurrere med din nuværende arbejdsgiver. Du kan derfor ikke skifte job til en konkurrent eller starte egen konkurrerende virksomhed.

Kundeklausuler

Kundeklausuler forhindrer dig i at have erhvervsmæssig kontakt med kunder, leverandører, forretningsforbindelser mv. i en periode, efter du er fratrådt. Du kan derfor ikke blive ansat hos disse, eller på anden vis arbejde for dem. 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.