Seniormedlemskab i a-kassen

Når du er folkepensionist, tilbyder vi dig et seniormedlemskab af a-kassen til 21 kr. pr. måned. Det giver dig adgang til at aftale møder med os, hvor du kan få individuelle råd og vejledning om jobsøgning

Som seniormedlem får du herudover adgang til at gøre brug af den service, som Social Team yder. Det kan være aktuelt, hvis du fx ønsker hjælp til en arbejdsskadesag eller sager, der vedrører den sociale lovgivning.

Du skal være opmærksom på, at et seniormedlemskab ikke giver dig adgang til at kunne modtage dagpenge ved ledighed, og kontingentet er ikke fradragsberettiget.

Ønsker du at blive optaget som seniormedlem eller få mere info om seniormedlemskab, kan du udfylde formularen nedenfor, så kontakter vi dig.

Er du allerede medlem af a-kassen i Det Faglige Hus, skriver vi til dig og tilbyder dig et seniormedlemskab, når du nærmer dig alderen for folkepension. Hører vi ikke fra dig, bliver du automatisk udmeldt, men du kan altid melde dig ind igen på et senere tidspunkt.

Medlemskab af fagforening

Du har også mulighed for at blive medlem af fagforeningen, når du bliver folkepensionist. Det er en god idé at vælge, så længe du er på arbejdsmarkedet, idet du får hjælp til alle spørgsmål og problemer i dit ansættelsesforhold.

Når du er medlem af fagforeningen, har du også ret til at gøre brug af alle vores medlemsfordele.

Heltidsulykkesforsikringen, som du har mulighed for at inkludere i dit medlemskab af fagforeningen, er du dækket af til du fylder 74 år - dog bliver den løbende gradueret fra du fylder 67 år.

Bliv ringet op

Kontakt os om seniormedlemskab i a-kassen og evt. medlemskab af fagforeningen.

Film om overgangen fra arbejdsmarked til pension

For de fleste betyder overgangen fra arbejdsmarkedet til pension, at hverdagen ændres markant. Den tid, som du tidligere brugte på arbejdet, og det fællesskab, som du før var en del af, skal erstattes af andet meningsfuldt indhold i tilværelsen. 

Selvom mange ældre har det godt i forbindelse med dette markante skifte i livet, så kan det for nogle være svært. 

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række film, som kan inspirere til en bedre overgang til det gode seniorliv.

Se filmene her, hvor 7 seniorer fortæller deres personlige historier om overgange til seniorlivet.

.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9302.