Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Regler for din ret til dagpenge

Når du søger om dagpenge, vurderer vi din ansøgning. Her ser vi på, om du overholder disse forhold.

For at få dagpenge skal du:

  • være registreret som arbejdssøgende i dit lokale jobcenter.
  • have været medlem af en a-kasse mindst et år, før du bliver ledig.
  • opfylde et indkomstkrav eller beskæftigelseskrav.
    • For at optjene ret til dagpenge, skal du have haft en bestemt indkomst inden for de seneste 3 år.
    • For at genoptjene ret til dagpenge, hvis du har noget tilbage af din dagpengeret eller timer på din beskæftigelseskonto, skal du have haft et bestemt antal arbejdstimer inden for de sidste 3 år.
  • opfylde et opholdskrav. Når opholdskravet er fuldt indfaset i 2021, skal du have opholdt dig i et af disse lande i 7 ud af 12 år for at få dagpenge: Et land i EU, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
  • stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • have ret til at få udbetalt dagpenge for mindst 14,8 timer (12 timer for deltidsforsikrede) i den aktuelle måned ifølge reglen om mindsteudbetaling. Der kan dog være enkelte undtagelser.

Har du afsluttet en uddannelse?

Der kan gælde særlige regler, når vi skal vurdere din ret til dagpenge, efter du har afsluttet en uddannelse.

Mens du modtager dagpenge, skal du:

Regel om mindsteudbetaling

Reglen om mindsteudbetaling betyder, at hvis du oplyser om fradrag i dine dagpenge pga. arbejde, ferie eller andre aktiviteter for mere end 145,53 timer som fuldtidsforsikret, kan du ikke få udbetalt dagpenge i den aktuelle måned, fordi vi ikke må udbetale dagpenge for mindre end 14,8 timer pr. måned (12 timer for deltidsforsikrede). Der kan dog være enkelte undtagelser.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter