Kan jeg fritages for kontingent under uddannelse, når jeg er fyldt 30 år?

Når du fylder 30 år, skal du opfylde de almindelige betingelser for at være fritaget for at betale kontingent til a-kassen. Derudover skal du også: 

  • være tilmeldt efterlønsordningen, senest den dag du fylder 30 år.
  • have ret til dagpenge som lønmodtager ved uddannelsens start.

Hvis du fylder 30 år under din uddannelse

Hvis du fylder 30 år i løbet af din uddannelse, skal du være klar over, at du som udgangspunkt kun er fritaget til den dag, du fylder 30 år.

Ønsker du fortsat at være fritaget efter, du er fyldt 30 år, skal du kontakte os i god tid, inden du fylder 30 år. Vi kan så undersøge, om du fortsat kan være fritaget ved at tilmelde dig efterlønsordningen.

Søger du om at blive fritaget for at betale kontingent efter, at du er fyldt 30 år, skal du altid betale til efterlønsordningen.

Du vil altid kunne vælge at træde ud af efterlønsordningen. Det, som du har indbetalt til ordningen, vil kunne overføres til en pensionsordning. Hvis du har indbetalt i mindre end et år, kan du få beløbet udbetalt.

Du skal være meget opmærksom på, at hvis du stopper med at betale til efterlønsordningen, mens du er fritaget, vil du skulle efterbetale kontingent for hele perioden, du har været fritaget.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9302
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket