Det Faglige Hus går ind i vikarbranchen

29. november 2017

OPDATERET januar 2019: FairVikar er lukket og fairvikar.dk er ikke længere tilgængelig.


 

Det Faglige Hus har etableret et vikarbureau, FairVikar. Vi går dog ikke landets øvrige vikarbureauer i bedene, men har lavet en digital løsning, hvor virksomheder og vikarer selv finder sammen uden fordyrende eller besværlige mellemled.

- Vi ser et vikarbureau som et naturligt element i en serviceorganisation som vores, samtidig med at vi gerne påtager os et samfundsmæssigt ansvar med at formidle job til vores medlemmer og sikre erhvervslivet fleksibel og kvalificeret arbejdskraft, siger adm. direktør Brian Elsted Hansen. 

- Det Faglige Hus gør tingene anderledes end den traditionelle fagbevægelse, og jeg er ikke tvivl om, at det er årsagen til vores kraftige vækst på 1.000 medlemmer om måneden og et medlemstal på 129.000, tilføjer han. 

FairVikar er og opererer som en selvstændig virksomhed. Via medlemskabet af Dansk Erhverv har både arbejdsgivere og vikarer sikkerhed for, at arbejdsforhold og aflønning sker i henhold til de overenskomster, der knytter sig til de enkelte job.

FairVikar er for alle

Oprindelig var det tanken at lave bureauet som et tilbud til de ledige i vores a-kasse, men gennem en markedsundersøgelse blev det klart, at der er meget bredere interesse. Så alle kan tilmelde sig FairVikar og oprette en profil, uanset om de er medlemmer i Det Faglige Hus eller ej. Herefter caster vi dem og tjekker deres profiler.

Søg og bestil vikarer døgnet rundt

Virksomhederne har selv helt styr på, hvilke jobprofiler der er brug for til deres vikariater og behøver ikke at have en konsulent ind over. Hos FairVikar kan man sidde enten hjemme eller på kontoret alle ugens dage og rekruttere vikarer døgnet rundt og så snart, at man er klar over, at der er et hul i bemandingen. Samtidig kender kunden den eksakte timepris og udgift, inden de booker hos os, siger Brian Elsted Hansen.

Brian Elsted Hansen er sikker på, at den digitale løsning er vejen frem inden for vikarbranchen, og at FairVikar derfor vil tiltrække både vikarer og virksomheder.