Yuki brænder for kokkefaget

29. april 2024

Yuki Kimura Christensen blev for 14 år siden ansat som kokkeelev på Hotel Arnbjerg i Varde, og i dag er han souschef i køkkenet. For nylig skiftede han fra 3F til Det Faglige Hus og blev medlem nr. 220.000.

Foto: Landsformand Johnny Nim overrækker gave og blomster til Yuki Kimura Christensen.

Yukis japanske aner fornægter sig ikke. Men det handler ikke om sushi eller andre asiatiske retter, når han møder på arbejde i køkkenet på Restaurant Gro på Hotel Arnbjerg i Varde, men derimod det danske menukort med dets mange spændende smagsvarianter.

33-årige Yuki Kimura Christensen er netop mødt på arbejde denne mandag formiddag, da han bliver lykønsket med både gaver og blomster som medlem nr. 220.000 i Det Faglige Hus. Han har været medlem af 3F, siden kan kom i kokkelære på hotellet 14 år forinden, men nu var det tid til at skifte.

Folk står på venteliste til et job

”Jeg startede efter folkeskolen på grundforløbet som kok, men droppede ud igen. Jeg var ganske enkelt ikke moden nok og klar til det. Som 19-20-årig gik jeg i gang med kokkefaget igen, og jeg har været her i restauranten lige siden. Hotel Arnbjerg og Restaurant Gro er en god arbejdsplads og har et godt omdømme. Der står faktisk folk på venteliste til et job herude”.

”Jeg har ikke haft brug for fagforeningen i de 14 år, som jeg har været her på stedet, og så er det altså lidt for dyrt at skulle betale 500 kr. om måneden i fagforening og lige så meget til a-kasse. I Det Faglige Hus koster det kun det halve,” siger Yuki.

Restauranten satser på at have nye menuer på kortet en gang om måneden, og det er teamwork at få dem komponeret. Derudover har Yuki som souschef ansvaret for personalepleje for den halve snes medarbejdere i køkkenet og uddannelsen af elever, heriblandt kokkeeleven Emma, som han er blevet kæreste med.

”Chefen herude, Casper Rosendahl, har heldigvis blik for at få Emmas og mine vagtplaner til at passe sammen, så vi også har en del fritid sammen. Det kendetegner i øvrigt det generelle billede, at man er opmærksom på, at alle cirka 50 ansatte trives i jobbet,” siger Yuki.

Travl arbejdsdag at være kok

Yuki har som nævnt japanske forældre. Efter deres skilsmisse mødte Yukis mor en dansk mand og flyttede herop. Siden har Yuki fået Christensen føjet til sit japanske navn.

Han lægger ikke skjul på, at det ofte er en travl arbejdsdag at være kok.

”Min arbejdsdag i dag begynder med at tjekke, at eleverne har styr på, hvad de skal lave, og at vi er klar til dagens gæster, både frokost og aften. Desuden begynder vi at forberede os til alle selskaberne i den kommende weekend. Vi har i gennemsnit 2,5 selskaber om dagen året rundt, og lige nu er der ekstra travlt på grund af konfirmationer. Men jeg kan godt lide at have travlt og få adrenalin i blodet: Når vi skal give den en skalle for at få sendt nogle tallerkner af sted,” siger Yuki.