Det Faglige Hus lander igen et rekordoverskud

19. marts 2024

Fortsat høj vækst i medlemstallet er forklaringen på, at vi opnår det største overskud nogensinde, selvom fagforeningen stadig koster det samme som for 15 år siden – nemlig 69 kr.

Foto: Landsformand Johnny Nim og adm. direktør Brian Elsted Hansen.

Med 220.000 medlemmer haler vi ind på 3F og positionen som Danmarks største faglige organisation. Samtidig med den markante vækst leverer vi et rekordoverskud på 63,3 millioner kr.

”Vores flotte resultat hænger sammen med, at vi også sidste år havde en høj vækst i medlemstallet med 18.000 nye medlemmer i Det Faglige Hus. Vi oplever lige nu en meget lav ledighed, men der blev alligevel udbetalt ydelser fra a-kassen på i alt 1,6 milliarder kr., som er 170 millioner kr. mere end året før,” siger landsformand Johnny Nim og tilføjer, at Det Faglige Hus også er godt klædt på til en forventet stigning i ledigheden samt flere eventuelle opgaver fra jobcentrene.

Danmarks billigste

Prisen på fagforeningen er ikke steget i 15 år og lyder stadig på 69 kr. Prisen på a-kassen er steget lidt pga. statsbidraget, men administrationsbidraget til a-kassen har vi faktisk sat ned med 12 kr. om året for 9. år i træk.

Vi er derfor fortsat Danmarks billigste fagforening med a-kasse. Hvert 3. nye medlem melder sig ind efter anbefaling fra et nuværende medlem.

Vi er godt rustet til fremtiden

”Antallet af medarbejdere har siden 2020 ligget stabilt på mellem 360 og 400, men lige nu ansætter vi nye medarbejdere i både fagforeninger og a-kasse.

Der ansættes vejledere landet over, og i år ansætter vi bl.a. også 2 hold med i alt 12 trainees i a-kassen. De bliver uddannet til at udføre de myndigheds- og kontrolopgaver, der ligger i de statsanerkendte a-kasser. Vi vil ikke gå på kompromis med kvalitet og service i hverken fagforening eller a-kasse,” siger administrerende direktør Brian Elsted Hansen.