Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er forskellen på en fagforening og a-kasse?

Når du er medlem af fagforeningen, har du ret til faglig bistand, hvis du får problemer på arbejde. Det gælder, hvis du bliver opsagt, din arbejdsgiver går konkurs, du får en arbejdsskade eller andre lignende ting. Desuden er det kun medlemmer af fagforeningen, der kan gøre brug af vores medlemsfordele (forsikringer, ferietilbud m.m.). Det er også via dit medlemskab i vores fagforening, at du kan blive omfattet af en heltidsulykkesforsikring.

Med et medlemskab i a-kassen er du sikret et forsørgelsesgrundlag, hvis du bliver ledig, ligesom det også er via dit medlemskab i a-kassen, du kan optjene ret til efterløn. Herudover administrerer og udbetaler a-kassen også andre ydelser, såsom fx feriedagpenge, VEU-godtgørelse m.m.

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7020 2064 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 3 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere