Hvad er forskellen på en fagforening og a-kasse?

Når du er medlem af fagforeningen, har du ret til faglig hjælp, hvis du får problemer på arbejde. Det gælder, hvis du bliver opsagt, din arbejdsgiver går konkurs, du får en arbejdsskade eller andre lignende ting. Desuden er det kun medlemmer af fagforeningen, der kan gøre brug af vores medlemsfordele (forsikringer, ferietilbud m.m.). Det er også via dit medlemskab i vores fagforening, at du kan blive omfattet af en heltidsulykkesforsikring.

Med et medlemskab i a-kassen er du sikret et forsørgelsesgrundlag, hvis du bliver ledig, ligesom det også er via dit medlemskab i a-kassen, du kan optjene ret til efterløn. Herudover administrerer og udbetaler a-kassen også andre ydelser fx feriedagpenge m.m.

Ønsker du den bedste fagforening og a-kasse, kan du blive meldt ind her.

Tjek dit medlemskab

Er du allerede medlem hos os, kan du se, om du både er meldt ind i fagforening og a-kasse i MIT detfagligehus, hvis du vælger Profil og derefter Kontingent.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7020 2064
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket

Bliv medlem i dag og spar

Spar op til 6.000 kr. om året på din fagforening og a-kasse. Få gratis fagforening i 6 måneder, når du også melder dig ind i a-kassen.

Jeg vil gerne vide mere