Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Esbjerg skal også have jurastudium

1. februar 2019

Det vil gavne både Det Faglige Hus, advokatvirksomhederne, erhvervslivet og det offentlige, hvis man også begynder at uddanne jurister på Syddansk Universitet i Esbjerg.

Det Faglige Hus har gennem alle årene ikke bare været en attraktiv arbejdsplads, men også et populært uddannelsessted for mange unge med erhvervs- og akademiuddannelser, der er blevet uddannet som a-kassekonsulenter på hovedkontoret i Esbjerg.

Ligeledes er der gennem tiden ansat adskillige advokatsekretærer, som vi har omskolet til job som faglige konsulenter.

Nu er opmærksomheden rettet mod gruppen af personer med lange videregående uddannelser:

Stort behov for jurister

”Behovet for jurister er stort i byen og landsdelen, og al erfaring viser, at et stort udbud af videregående uddannelser er en stærk motor i forsøget på at skabe vækst i et område. Derfor har vi taget initiativ til at samle en række virksomheder og offentlige myndigheder i Esbjerg bag ideen om at oprettet jurastudiet på Syddansk Universitet i Esbjerg," siger juridisk chef i Det Faglige Hus, Mikael Marstal.

Det Faglige Hus har selv et løbende behov for at rekruttere jurister til både fagforening og a-kasse, og Mikael Marstal ser derfor store muligheder i, at der kan komme en jurauddannelse til Esbjerg.

Samtidig peger han på, at hvis den statslige udflytning af arbejdspladser, hvor Esbjerg-området har fået en god del, skal blive en succes, skal området have det fornødne udbud af uddannelser og sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft i lokalområdet.

Dialog med SDU og Esbjerg Kommune

Business Esbjerg har nedsat en arbejdsgruppe, som Det Faglige Hus også er en del af. Gruppen er i dialog med SDU i Odense og Esbjerg Kommune om at udvide universitetets eksisterende aktiviteter i Esbjerg til også at omfatte en jurauddannelse.