Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvorfor har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring afvist min sygdom?

Der er forskellige krav, der skal være opfyldt, før en erhvervssygdom bliver anerkendt som en arbejdsskade.

Det er langt fra alle, der får anerkendt deres sygdom som en arbejdsskade. I 2012 blev kun 26.7 % af alle anmeldte erhvervssygdomme anerkendt.

Det er vigtigt, at din sygdom står på fortegnelsen over erhvervssygdomme. Det vil af fortegnelsen fremgå, hvilke krav du skal opfylde.

Overordnet skal du opfylde 2 krav:

  • Kravet om den korrekte diagnose
  • Kravet om belastningen på dit arbejde

Står din sygdom ikke på fortegnelsen over erhvervssygdomme, kan det være meget vanskeligt at få sygdommen anerkendt som en arbejdsskade.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, så vi sammen med dig kan gennemgå og drøfte afgørelsen. Vi tager også stilling til, om der er grundlag for at klage over afgørelsen. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os, inden ankefristen udløber. Husk, at ankefristen er på 4 uger.

Du kan også læse mere om de generelle regler under anerkendelse af erhvervssygdomme.

 

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9305. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter