Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Jeg er kommet til skade hos min nabo, er det en arbejdsskade?

Det kan være en arbejdsskade, når du kommer til skade hos din nabo. Betingelserne for at få skaden anerkendt er dog forskellige i forhold til skader, der sker på dit arbejde.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidligere Arbejdsskadestyrelsen) foretager altid en konkret vurdering af skaden.

I vurderingen indgår, at det er almindeligt, at man hjælper sin familie, venner og naboer. Der vil derfor være forskellige krav. Er vennetjenesten fx sket i en andens persons interesse? Er du blevet opfordret til at hjælpe osv.

Ved nabohjælp gælder tillige, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring stiller krav om, at din hjælp er nødvendig på grund af din faglige viden eller uddannelse.

Læs mere om

Håndsrækninger og vennetjenester - kan det være en arbejdsskade?

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9305. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter