Kan min arbejdsgiver tvinge mig til at blive vaccineret?

Din arbejdsgiver må gerne tilbyde dig at betale for en influenzavaccine. Din arbejdsgiver må også gerne opfordre til, at du lader dig vaccinere. 

Men din arbejdsgiver må ikke tvinge dig til at blive vaccineret mod influenza. 

Din arbejdsgiver må heller ikke spørge, hvad du fejler, når du ringer for at melde dig syg.

Vælger du selv at oplyse, at du har influenza, må din arbejdsgiver ikke trække dig i betalingen under sygdom, fordi du har takket nej til vaccinen.

Corona

Det gælder også for corona, at din arbejdsgiver ikke kan tvinge dig til at blive vaccineret. Men bliver du forhindret i at udføre dit arbejde, fordi du afviser vaccinen, så kan det ikke udelukkes, at det kan få konsekvenser for dit ansættelsesforhold, og derfor skal du straks kontakte os, hvis du står i den situation.

Din arbejdsgiver må gerne opfordre dig til at få en corona-vaccine.

I perioden 19.11.20 - 01.11.21 kan din arbejdsgiver dog under visse betingelser kræve, at du bliver testet for corona.

Som udgangspunkt har du ikke pligt til at fortælle din arbejdsgiver, hvad du fejler. Det gælder dog ikke i perioden 19.11.20 - 01.11.21, hvis din arbejdsgiver har krævet en coronatest af dig efter den nye midlertidig ”testlov”,der giver din arbejdsgiver lov til at få oplyst testresultatet.

Har din arbejdsgiver ikke krævet en coronatest efter den nye lov, så er du principielt ikke forpligtet til at oplyse, hvorfor du er syg. Men i forhold til corona kan det dog ikke udelukkes, at der kan være tilfælde, hvor du er nødt til det alligevel, fordi din arbejdsgiver også skal have mulighed for at iværksætte de nødvendige tiltag for at undgå yderligere smitte. 

Derfor skal du altid kontakte os, hvis du har brug for at få afklaret, hvorvidt du har pligt til at oplyse om corona.

Læs også om:

Helbredsoplysninger

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.