Det Faglige Hus har Jul året rundt

29. december 2017

Mette Jul begyndte i sin tid som blæksprutte i Det Faglige Hus og er endt som kommunikationschef med ansvar for markedsføring og samtlige af organisationens medieplatforme. 1. januar har hun 25 års jubilæum.

I Det Faglige Hus har man Jul året rundt, og når organisationen netop nu runder 130.000 medlemmer, er det i høj grad kommunikationschef Mette Juls fortjeneste.

Sammen med resten af afdelingen bliver der konstant idéudviklet for at finde nye og ofte anderledes måder at præsentere fagforeninger og a-kasse for potentielle medlemmer.

Nytårsdag er det 25 år siden, at hun blev ansat i det daværende FunktionærKartellet i beskedne rammer i Frodesgade i Esbjerg.

Hun har været næsten alt lige fra omstillingsdame over faglig konsulent til HR-medarbejder, indtil organisationen for 8 år siden havde fået en sådan størrelse, at marketing og kommunikation kunne udfylde hele hendes hverdag – og lidt til.

Ikke bare et job

For Mette Jul er Det Faglige Hus nemlig ikke bare et job, men en livsstil. Mette Jul er samtidig noget af en arbejdshest, så arbejdsdagen begynder tidligt og slutter sent.

Det lå ellers ikke i kortene, at det var i en gul fagforening og a-kasse, at Mette Jul skulle gøre karriere. Hun kommer oprindelig fra Bække og blev uddannet kontorassistent i Vejen Kommune, hvor hun var ansat i sammenlagt 14 år.

Da hun flyttede til Esbjerg, søgte hun et deltidsjob i det, der i dag hedder Det Faglige Hus.

- Og så er mulighederne bare kommet af sig selv. Johnny Nim går ikke så meget op i papirer og eksamensbeviser. Her er det motivation og resultater, der tæller, og hvis du får et flueben ved begge dele, får du også lov til at prøve en masse, siger den 55-årige jubilar.

Familie og fritid

Mette Jul er gift med Frank Nielsen, der for en halv snes år siden solgte LNT Industri og efterfølgende har beskæftiget sig med forskellige erhvervsprojekter. Hun har fire sønner.

Daniel er faglig souschef i Det Faglige Hus, mens Simon er civilingeniør og arbejder hos Lego. De to yngste, Jacob og Peter var begge på ungdomskontrakter i EfB.

Jacob var omkring superligatruppen i EfB, men er i dag træner i Bergen og læser idræt på universitetet. Peter spiller efter et ophold i først FC Vestsjælland og siden svensk fodbold i dag 2. division i Middelfart ved siden af sit studium i Aarhus.

I fritiden er det familieliv med ikke mindst de 3 børnebørn, der har Mette Juls bevågenhed, men det bliver også til weekender og ferier ombord på sejlbåden eller i sommerhuset på Fanø. Desuden har hun gennem flere år lagt masser af timer i planlægning og afvikling af Stafet for Livet i Esbjerg.