Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvor lang tid tager det at behandle min arbejdsskadesag?

Vi kan desværre ikke give dig et klart svar på, hvor lang tid det tager at behandle din arbejdsskadesag.

Det skyldes, at der er forskellige frister, som afhænger af, om du har været udsat for en arbejdsulykke, eller om du har anmeldt en erhvervssygdom.

Ved ulykke

Drejer det sig om en ulykke, skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidligere Arbejdeskadestyrelsen) træffe en afgørelse senest efter 3 måneder, hvis sagen bliver afvist. Har Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendt din ulykke som en arbejdsskade, skal de inden 1 år træffe afgørelse, om du har ret til erstatninger.

Ved erhvervssygdomme

Hvis du har anmeldt en erhvervssygdom, skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring senest efter 6 måneder træffe afgørelse, hvis de afviser din sag. Inden for 2 år skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffe afgørelse om anerkendelse af erhvervssygdommen, og om du har ret til erstatning.

Overholdelse af tidsfristen

Overholder Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ikke tidsfristen, skal du have besked. Der er ikke mulighed for at klage over, at fristen ikke bliver overholdt. Du skal forvente, at der kan gå flere år, inden din sag bliver endelig afsluttet. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring træffer foreløbig afgørelse om godtgørelse for varigt mén og erstatning for tab af erhvervsevne, når din situation ikke er endelig afklaret.

Kritik fra Kammeradvokaten af sagsbehandlingstider

Kammeradvokaten har tidligere kritiseret sagsbehandlingstiderne hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Kritikken betyder, at sagsbehandlingstiden er blevet væsentligt længere. Det gælder særligt ved afgørelser om erhvervsevnetab, hvor vi har erfaret, at sagsbehandlingstiden kan variere fra 6 måneder til 1 år efter, at de har modtaget alle relevante oplysninger.

Det er derfor vigtigt, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring bliver informeret, når der sker erhvervs- eller helbredsmæssige ændringer.

Læs mere om frister for sagsbehandling.

 

 

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9305 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter