Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Anmeldelse af arbejdsulykke

En arbejdsulykke er en skade, der pludselig sker i forbindelse med dit arbejde. Det kan også være en påvirkning, som sker inden for de første 5 dage, du udfører en funktion.

En arbejdsulykke kan fx være, at du på dit arbejde falder og brækker dit ben. Det kan også være en arbejdsulykke, at du er ved at flytte en person, som uventet falder. Du griber ud efter personen og får et vrid i ryggen.

En arbejdsulykke kan være en fysisk eller en psykisk arbejdsskade.

Lægelig dokumentation

Ved en arbejdsulykke er det vigtigt, at du straks efter hændelsen tager kontakt til din læge, hvis du ikke har været på skadestuen. Det skal klart og tydeligt fremgå af din lægejournal, hvad du har været udsat for, og hvilke gener du har fået på grund af arbejdsulykken.

Sådan anmelder du en arbejdsulykke

Det er som udgangspunkt din arbejdsgiver, der skal anmelde arbejdsulykken.

Anmeldelsen skal ske på Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hjemmeside (tidligere Arbejdsskadestyrelsen).

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring modtager anmeldelsen, som de sender videre til din arbejdsgivers forsikringsselskab. Der kan være lang behandlingstid. Det er ikke usædvanligt, at der går op til 4 uger, inden du i første omgang hører fra forsikringsselskabet.

Vil din arbejdsgiver ikke anmelde arbejdsulykken, eller er du i tvivl, om skaden er anmeldt, har du selv mulighed for at gøre dette.

Blanket til anmeldelse af arbejdsulykke

Kontakt os, hvis din arbejdsgiver ikke vil anmelde ulykken. Vi hjælper dig gerne.

Frist for anmeldelse af arbejdsulykker

Det er dit ansvar, at anmeldelsen sker senest 1 år efter arbejdsulykken.

Det er vigtigt, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring eller din arbejdsgivers forsikringsselskab skriftligt bekræfter, at din arbejdsulykke er anmeldt.

Du risikerer, at du ikke kan få erstatning, hvis arbejdsulykken bliver anmeldt for sent.

Læs mere om anerkendelse af arbejdsulykker.

Har du spørgsmål?

Ring til os på tlf. 7610 9305 inden kl. 18:00. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Du kan også sende dit spørgsmål til os ved at udfylde formularen nedenfor, så sørger vi for, at du får et svar samme dag, hvis du skriver i åbningstiden. Ellers svarer vi dig hurtigst muligt, når vi åbner igen.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.



Hjælp til at sende dokumenter