Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Anmeldelse af arbejdsulykke

En arbejdsulykke er en skade, der pludselig sker i forbindelse med dit arbejde. Det kan også være en påvirkning, som sker inden for de første 5 dage, du udfører en funktion.

 

En arbejdsulykke kan fx være, at du på dit arbejde falder og brækker dit ben. Det kan også være en arbejdsulykke, at du er ved at flytte en person, som uventet falder. Du griber ud efter personen og får et vrid i ryggen.

En arbejdsulykke kan være en fysisk eller en psykisk arbejdsskade.

Lægelig dokumentation

Ved en arbejdsulykke er det vigtigt, at du straks efter hændelsen tager kontakt til din læge, hvis du ikke har været på skadestuen. Det skal klart og tydeligt fremgå af din lægejournal, hvad du har været udsat for, og hvilke gener du har fået på grund af arbejdsulykken.

Sådan anmelder du en arbejdsulykke

Det er som udgangspunkt din arbejdsgiver, der skal anmelde arbejdsulykken.

Anmeldelsen skal ske på Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hjemmeside (tidligere Arbejdsskadestyrelsen).

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring modtager anmeldelsen, som de sender videre til din arbejdsgivers forsikringsselskab. Der kan være lang behandlingstid. Det er ikke usædvanligt, at der går op til 4 uger, inden du i første omgang hører fra forsikringsselskabet.

Det er vigtigt, at du får en kvittering/bekræftelse på anmeldelsen. Det skal fremgå, at arbejdsulykken bliver behandlet efter arbejdsskadelovgivningen. 

Vil din arbejdsgiver ikke anmelde arbejdsulykken, eller er du i tvivl, om skaden er anmeldt, har du selv mulighed for at gøre dette.

Anmeld din arbejdsulykke her

Kontakt os, hvis din arbejdsgiver ikke vil anmelde ulykken. Vi hjælper dig gerne.

Frist for anmeldelse af arbejdsulykker

Det er dit ansvar, at anmeldelsen sker senest 1 år efter arbejdsulykken.

Det er vigtigt, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring eller din arbejdsgivers forsikringsselskab skriftligt bekræfter, at din arbejdsulykke er anmeldt.

Du risikerer, at du ikke kan få erstatning, hvis arbejdsulykken bliver anmeldt for sent.

Læs mere om anerkendelse af arbejdsulykker.

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9305. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter