Arbejdsskade i forbindelse med hjemmearbejde

Kommer du til skade, mens du arbejder hjemmefra, kan det være en arbejdsskade.

Hvornår får du anerkendt arbejdsskader, der sker, når du arbejder hjemmefra?

Når du arbejder hjemmefra, er de arbejdsmæssige og private forhold knyttet tættere sammen, end når du udfører dit arbejde på arbejdspladsen.

Hvis du kommer til skade på din hjemmearbejdsplads, har du bevisbyrden for, at der er årsagssammenhæng mellem din skade og dit arbejde.

Arbejdsskaden skal have en naturlig eller nødvendig forbindelse til dit arbejde. Eksempler på det kan være:

  • Du falder over ledninger til din arbejdscomputer.
  • Du kommer til skade i forbindelse med toiletbesøg.
  • Du kommer til skade, da du henter mad og drikke.

Skader, der ikke bliver anerkendt som en arbejdsskade

Skader, som sker i forbindelse med fx gåture med hunden, eller når du hænger vasketøjet op, vil ikke blive anerkendt som en arbejdsskade.

Skader, som sker i forbindelse med, at du fx falder over egne genstande i hjemmet, bliver heller ikke anerkendt som en arbejdsskade.

Skader, som sker i forbindelse med, at du forlader din arbejdsplads for at gå en tur i haven, da du har brug for frisk luft og vil tænke over nogle arbejdsmæssige problemstillinger, vil som hovedregel ikke blive anerkendt som en arbejdsskade.

Din færden i haven er ikke nødvendig for at udføre dit arbejde, hvorfor Arbejdsmarkedets Erhvervssikring vurderer, at der er tale om en privat færden, der ikke har en nødvendig eller naturlig tilknytning til dit hjemmearbejde.

Grænseområder

Der kan selvfølgelig opstå skader, hvor der er tvivl, om der er tale om en skade opstået som følge af en privat færden, eller om skaden er sket som en nødvendig eller naturlig tilknytning til arbejdet.

Inden Arbejdsmarkedets Erhvervssikring afgør, om skaden kan anerkendes, foretager de en konkret og individuel vurdering ud fra skadens og sagens omstændigheder.

Du kan her læse mere om, hvorvidt din hjemmearbejdsplads er omfattet af arbejdsmiljøloven.

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9305
Vores telefoner er lukket
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket