Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er et efterlønsbevis?

Et efterlønsbevis er en erklæring fra a-kassen om, at du har ret til at gå på efterløn fra det tidspunkt, hvor du har fået efterlønsbeviset, også selv om du skulle blive syg eller komme i fængsel.

Vi udsteder et efterlønsbevis til dig, hvis du opfylder kravene. Du skal altså ikke selv huske på eller gøre noget for at få et efterlønsbevis. Hvis vi mangler nogle oplysninger i forbindelse med dit efterlønsbevis, kontakter vi dig.

For at få et efterlønsbevis skal du opfylde flere krav.

Du skal være medlem af en a-kasse når beviset udstedes. Herudover skal du have nået efterlønsalderen, der er forskellig afhængig af, hvornår du er født.

Du skal også have været medlem af en a-kasse og betalt efterlønsbidrag i en bestemt periode.

Bemærk at der er særlige krav til medlemsperioder, hvis du har været arbejdsløshedsforsikret i et andet EØS-land.

Sluttelig skal du også have ret til dagpenge i tilfælde af ledighed, og din pensionsformue skal være opgjort.

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter