Hvad er et tilbud fra jobcentret, og hvad kan det indeholde?

Når du er ledig, giver jobcentret dig et eller flere tilbud, så du hurtigst muligt kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Der findes forskellige former for tilbud.

Uddannelse og kursus

Jobcentret kan give dig lov til tage en uddannelse eller et kursus som et tilbud, hvis de vurderer, at det kan forbedre dine chancer for at få et job. Vær opmærksom på de særlige regler for unge under 30 år.

Virksomhedspraktik

Du kan også få et tilbud om virksomhedspraktik. Det er et kortvarigt praktikforløb på op til 4 uger hos enten en privat eller offentlig virksomhed.

En virksomhedspraktik kan bl.a. bruges til at vurdere, om du kan få en fastansættelse. Du modtager dagpenge under praktikken.

Løntilskud

Du kan blive tilbudt ansættelse i en virksomhed med løntilskud. Det betyder, at du bliver ansat af en virksomhed, som modtager et tilskud til din løn. Du skal fortsat være tilmeldt jobcentret, mens du modtager løntilskud.

Bliver du ansat med løntilskud hos en privat virksomhed, ansættes du efter almindelige løn- og ansættelsesvilkår.

Du kan blive ansat med løntilskud i op til 6 måneder.

Bliver du ansat hos en offentlig arbejdsgiver, får du udbetalt løn af samme størrelse som dine dagpenge. Du ansættes i øvrigt efter de almindelige regler for lønmodtagere.

Når du bliver ansat i det offentlige med løntilskud, kan du ansøge om befordring for den del af din daglige transport, som overstiger 24 km mellem din bopæl og dit arbejde.

Læs mere om dine muligheder for løntilskud

Vi er klar til at hjælpe dig

Skriv til os
Skriv til os i MIT detfagligehus. Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage.
Skriv til os
Ring til os på 7610 9303
Vores telefoner er åbne
Tlf. åbningstider i denne uge
Mandag08:00 - 17:00
Tirsdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 14:00
Lørdaglukket
Søndaglukket