Hvad sker der, hvis jeg udebliver fra et møde i a-kassen?

Hvis du udebliver fra en samtale i a-kassen, mister du dine dagpenge fra den dag, hvor du udebliver, og indtil du kontakter os igen.

Du skal derfor kontakte os hurtigt. Det er vigtigt, at du tydeliggør, at din henvendelse drejer sig om, at du er udeblevet, så du hurtigst muligt kan få ret til dagpenge igen.

Hvis du melder afbud inden samtalen, så mister du kun dine dagpenge for selve mødedagen.

Det får dog ingen konsekvens for dig, hvis du melder afbud, fordi du skal til jobsamtale eller på arbejde, til møde hos anden aktør, eller hvis du bliver syg og er nødt til at melde afbud til mødet. Det får heller ikke konsekvenser for dig, hvis du har meldt ferie, inden du bliver indkaldt til møde.

Hvis du udebliver fra flere samtaler i træk eller inden for kort tid, skal vi vurdere din rådighed. Hvis du ikke står til rådighed, har du ikke ret til at modtage dagpenge. Du kan først igen få dagpenge, når du opfylder et arbejdskrav. Som fuldtidsforsikret kræver det 300 timers arbejde inden for 3 måneder (for 14-dages lønnede 276 timer inden for 12 uger). Som deltidsforsikret kræver det 150 timers arbejde inden for 3 måneder (for 14-dages lønnede 138 timer inden for 12 uger).

Reglerne for at udeblive fra en samtale er de samme, uanset om samtalen er i a-kassen, jobcenteret eller hos anden aktør.

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303.