Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvad er forhåndsaftaler?

Forhåndsaftaler er aftaler, som supplerer den overenskomst, som du er ansat efter i det offentlige. 

Forhåndsaftaler er, som ordet siger, aftaler der er indgået på forhånd om fx et fast løntillæg for bestemte funktioner (fx praktikvejleder) eller kvalifikationer (fx uddannelse).  Undersøg derfor altid, om der kan være en forhåndsaftale, der gælder for det ansættelsesområde, du er ansat under.

Forhåndsaftalerne er indgået lokalt mellem din arbejdsplads og fagforeningen eller tillidsmanden. Der skal ikke være forhåndsaftaler på din arbejdsplads, men det er ofte tilfældet, og i nogle overenskomster fremgår det direkte, at der skal indgås en lokalaftale om fx et tillæg for at have gennemført en relevant uddannelse.

Forhåndsaftaler ligger ikke offentligt tilgængelig. Din arbejdsgiver har imidlertid pligt til at oplyse, om der foreligger en forhåndsaftale, hvis du spørger. Vi hjælper dig også gerne, hvis du oplever, at du ikke får svar.

 

 

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9304.