Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Hvordan kan jeg blive faglært, når jeg er over 25 år?

Hidtil har du som voksen haft mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på kortere tid efter reglerne om Grunduddannelse for voksne (GVU).

Men fra sommeren 2015 bliver Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) din vej til at blive faglært via et målrettet og ofte afkortet uddannelsesforløb, hvis du er over 25 år.

Du kan starte på en EUV både som ledig, og mens du er i arbejde. Er du i arbejde, kræver det naturligvis en aftale med din arbejdsgiver. 

Ønsker du at høre mere om mulighederne, skal du kontakte et VEU-center eller din lokale erhvervsskole, som foretager en såkaldt realkompetencevurdering. Skolen ser på din erfaring fra tidligere arbejde, og om du har uddannelse ud over grundskolen.

På baggrund af dine kompetencer fastlægger skolen dit konkrete uddannelsesforløb, fx om du kan blive fritaget for praktikforløb.

Det er også stadig muligt at komme i voksenlære.

Læs også om:

Gratis medlemskab under uddannelse

Har du spørgsmål?

Vi svarer senest dagen efter, du har skrevet til os - dog undtaget weekend og helligdage. Formularen sendes via en sikker forbindelse.

Skriv til os som medlem
Send en besked via MIT detfagligehus

Ring til os
Vi svarer gerne på dine spørgsmål telefonisk. Ring på 7610 9304 inden kl. 18:00.