Cookies hjælper os med at forbedre din oplevelse af vores website. Ved at besøge vores website accepterer du vores brug af cookies.
Du kan læse mere her.
OK

Mulighed for at komme i voksenlære

Du kan komme i voksenlære, når du er fyldt 25 år og har været ledig i mere end 2 måneder. Du må dog ikke have en erhvervsuddannelse eller anden uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed kan sidestilles med eller overstiger en erhvervsuddannelse. Dette krav gælder dog ikke, hvis du ikke har anvendt uddannelsen i de sidste 5 år.

Du kan også komme i voksenlære, hvis du alternativt har en uddannelse som nævnt ovenfor, og du har været ledig i en periode på mere end 6 måneder, og får en uddannelsesaftale indenfor et område, hvor der på tidspunktet for uddannelsesaftalens indgåelse er behov for arbejdskraft. 

Det er kun visse uddannelser, der er omfattet af voksenlærlingeordningen. Beskæftigelsesregionen udarbejder hvert halve år en liste med de uddannelser, der er omfattet. Uddannelsen skal stå på listen, når uddannelsesaftalen indgås.

For voksenlærlinge, der kommer fra en periode med ledighed, er der dog ingen begrænsninger. Her behøver uddannelsen ikke fremgå af positivlisten.

Dit lokale jobcenter kan oplyse nærmere om dine muligheder. Det er også dem, der skal godkende og udbetale tilskuddet.

Løn som voksenlærling

Er du voksenlærling, skal du som minimum have den overenskomstmæssige mindsteløn for ikke-faglærte i branchen under hele uddannelsen – både under skoleophold og i praktikperioder.

Som voksenlærling under erhvervsuddannelsesloven, skal du også have en uddannelsesaftale.

--

Har du spørgsmål?

Ring til os på alle hverdage fra kl. 8.00 på tlf. 7610 9303. Her er vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du er medlem.

Hvis du udfylder formularen nedenfor, så svarer vi dig senest dagen efter - dog undtaget weekend og helligdage. Er du medlem, anbefaler vi, at du i stedet for skriver til os i MIT detfagligehus.

Formularen sendes via en sikker forbindelse.Hjælp til at sende dokumenter