Nye regler giver travlhed i a-kassen

4. juli 2017

Nye dagpengeregler og store ændringer i vores it-system betyder, at vi ser frem til en travl sommer i Det Faglige Hus. 

Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at levere samme høje service, som vi plejer. Men vi kan forudse, at der kommer små bump på vejen, så du måske vil opleve, at vi er knap så hurtige på telefonerne, og at vi er nødt til at omstille dig til andre eller vende tilbage til dig for at være sikker på, at du får et korrekt svar. Det kan betyde, at sagsbehandlingen tager lidt længere tid.    

Vi håber på din forståelse og tålmodighed den næste tid, indtil vi har fået alt det nye helt på plads i vores system. 

Overblik over ændringerne

Vi har lavet et samlet overblik over de væsentligste ændringer, og hvad det betyder for dig som dagpenge eller efterlønsmodtager.

Vigtig info til dig der modtager dagpenge eller efterløn:   

  • Du skal ikke længere taste dit dagpenge- eller efterlønskort om søndagen.
  • I juli måned kan du taste dit kort fra mandag den 24. juli. Du skal taste det senest den 26. juli for at få udbetaling inden månedens udgang.
  • På kortet skal du fremover anslå dine oplysninger (fx arbejdstimer, indtægt, ferie og sygdom) for de sidste dage i måneden. I juli måned skal du anslå for dagene 24.07.17 – 31.07.17.
  • Vi overfører din udbetaling til din NemKonto den sidste bankdag i måneden, hvis du har tastet dit kort inden fristens udløb.

Vi er mange på arbejde hele sommeren, og vi er klar til at hjælpe dig på A-kassens hotline mandag – torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-14.