Special Olympics håndbold i Team Esbjerg HK

25. august 2017

Den 6. september slår Team Esbjerg HK dørene op for et helt nyt håndboldtiltag i klubben. På initiativ af Det Faglige Hus, der er sponsor for Special Olympics i Danmark og har hovedsæde i Esbjerg, bliver der etableret et Special Olympics håndboldhold i Team Esbjerg HK. 

I samarbejde med Special Olympics Danmark og Team Esbjerg HK, har vi netop udsendt en pressemeddelelse om et nyt initiativ til etablering af et Special Olympics håndboldhold i Team Esbjerg HK.

- Som sponsor for Special Olympics i Danmark er vi rigtig glade for, at det nu er lykkedes at få etableret et håndboldhold i Speciel Olympics regi i Esbjerg, fortæller Mette Jul, kommunikationschef i Det Faglige Hus.

- Vi går ind i det, fordi Det Faglige Hus har succes og vind i sejlene, og derfor har vi også overskud til at give en hånd med til glæde for en gruppe af personer, der er mere udsat end de fleste af os. Vi håber, at det nye håndboldhold vil få det sjovt med sporten, og ligesom alle andre bliver glade og får energi af at dyrke motion, fortsætter Mette Jul.

Se også: Det Faglige Hus er ny sponsor for Special Olympics i Danmark

Positivt initiativ

Initiativet blev hilst velkommen i Parasport Danmark, da forbundet de seneste 3 år har haft et satsningsområde omkring inklusion af idrætsudøvere med udviklingshandicap i almenklubber.

Projekt Special Olympics i Almenidrætten har i samarbejde med specialforbundene Badminton Danmark, Dansk Håndbold Forbund, Floorball Danmark og Dansk Boldspil Union oprettet 31 nye idrætstilbud til mennesker med udviklingshandicap.

- Erfaringer viser, at det betyder meget for spillerne at dyrke idræt i en almen idrætsklub, hvor de bliver medlemmer på lige fod med andre i klubben, fortæller ambassadør for Special Olympics Håndbold, Jesper Jensen, der også er cheftræner for dameligaholdet i Team Esbjerg.

- Jeg glæder mig over, at vi nu også i Team Esbjerg kan tilbyde Special Olympics håndbold. I en idrætsklub kan de identificere sig med andre idrætsudøvere. Ud over at have et udviklingshandicap bliver de nu også opfattet som rigtige håndboldspillere, afslutter Jesper Jensen.

Mødt med begejstring og opbakning

Det kommende håndboldtilbud er blevet mødt med begejstring og stor opbakning fra kommunens bofællesskaber, hvor en del spillere vil komme fra.

Også i Team Esbjerg HK vækker det nye håndboldtilbud begejstring.

- Vi er en fortsat voksende håndboldklub, der repræsenterer såvel bredde som elite i alle aldersklasser fra U4 til senior. Derfor var det også helt naturligt for os, at vi gik positivt ind i samarbejdet om at etablere et hold i Speciel Olympics regi. Det er også med til at sende et signal om, at vi er en klub for alle, fortæller formand Søren Mellerup.

Hvem kan deltage?

Kender du nogen, der kunne have glæde af at blive en del af håndboldholdet, så er alle velkommen til den første træning onsdag den 6. september kl. 20 i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Alle, der møder op denne aften, får en t-shirt og 2 fribilletter til Ribe-Esbjerg HH’s første hjemmekamp den 7. september.

Vil du vide mere, kan du kontakte Lykke Guldbrandt fra Parasport Danmark på tlf. 2910 3130.

For at være kvalificeret til at deltage i Special Olympics skal man være mindst 8 år gammel og være udviklingshandicappet/have generelle indlæringsproblemer. Der ligger ikke IQ-målinger eller lignende til grund for denne definition, men man skal i hverdagen (skole, arbejde, familieliv, boligsituation) være afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

Special Olympics

Special Olympics er en særlig stævneform der henvender sig til personer med udviklingshandicap. Idrætten er stort set den samme som vi kender fra almenidrætten – der er således ikke særlige regler for fx fodbold, ligesom der heller ikke er særlige Special Olympics klubber.

Special Olympics Danmarks hjemmeside

Projekt Special Olympics i Almenidrætten

Sponsor for parasport